Susibūrė bendram tikslui saugoti aplinką ateities kartoms

  • Teksto dydis:

Susibūrę bendram tikslui pustrečio tūkstančio medelių pasodino per porą valandų.

„Mano BŪSTO“ darbuotojai taip pat noriai atsiliepė į kvietimą dalyvauti talkoje, kurią kasmet rengia Valstybinių miškų urėdija.

Bendromis jėgomis dirbti ne tik savo tiesioginį darbą, bet ir prisidėti prie aplinkos saugojimo. Jau ne pirmus metus tvarumo idėjas įgyvendinančios bendrovės „Mano BŪSTAS“ darbuotojai susibūrė Kėdainių rajone, Lančiūnavoje, kur drauge su kitų įmonių kolegomis ir šeimomis pasodino 2 500 medelių.

Ateities kartoms

Daugiabučius namus administruojančios įmonės darbuotojai noriai atsiliepė į kvietimą dalyvauti talkoje, kurią kasmet rengia Valstybinių miškų urėdija. Iš skirtingų Lietuvos miestų į miškui numatytą Lančiūnavos pievą susirinko per 70 darbuotojų, dalis jų – lydimi savo vaikų ir artimųjų.

Išklausę instruktažą, vyrai griebėsi kastuvų, moterys – sodinukų. Per kelias valandas spalvinga komanda, diriguojama patyrusių urėdų, pasodino pustrečio tūkstančio medelių. Ar nepadaryta klaidų, ar sodinukai prigis? Po sodinimo darbų darbuotojų komanda dar apėjo ir patikrino, ar visi medeliai pasodinti tinkamai.

„Nacionalinis miškasodis – tai dešimtmečius gyvuojanti ir tradicija tapusi medžių sodinimo šventė, kuri mums, miškininkams, yra vienas svarbiausių metų darbų ir ypatinga talka. Bendram tikslui kartu su visuomene sutelkiame jėgas tam, kad visi galėtume prisidėti prie šio prasmingo darbo – pasodinti ir ateities kartoms palikti žaliuojančius miškus“, – sakė Valstybinių miškų urėdijos generalinis direktorius Valdas Kaubrė.

„Mano BŪSTO“ nuotr.

Geri darbai suvienija

Anot „Mano BŪSTO“ direktoriaus Mindaugo Genio, miškasodis – dar vienas svarbus žingsnis, kuriuo darbuotojai turėjo progą prisidėti prie įmonės strategijos puoselėti mus supančią aplinką.

„Galiu tik džiaugtis, kad darbuotojai palaiko kompanijos aplinkosaugines iniciatyvas. Susibūrimas Lančiūnavos pievoje tapo puikia proga ne tik padaryti gerą darbą, orientuotą į ateitį, bet ir artimiau pažinti savo kolegas, pabendrauti“, – teigė M. Genys.

Miškasodyje dalyvavo ne tik „Mano BŪSTO“, bet ir kitų „City Service“ SE įmonių grupei priklausančių bendrovių kolegos. Bendram darbui susivienijo „City Service Engineering“, „City Service Cleaning“, „BonoDomo“ ir „Exergio“ darbuotojai.

Prisideda prie aplinkos saugojimo

„Mano BŪSTAS“, jau daugiau nei 20 metų užsiimantis visapusiška pastatų priežiūra, pastarąjį dešimtmetį diegia sprendimus, skirtus ir aplinkos apsaugai.

Per vienerius metus – vidutiniškai 10 750 tonų mažiau CO2 išmetimų į aplinką. Tokius rezultatus skaičiuoja „Mano BŪSTAS“, padėjęs klientams įgyvendinti arti 200 daugiabučių namų renovacijos projektų. Daugiabučių modernizacija užtikrina taupų energijos resursų vartojimą, leidžia miestiečiams kvėpuoti švaresniu oru, didina viso pastato ir jame esančių butų vertę, prisideda prie tvaresnės aplinkos puoselėjimo, mažina klimato kaitos grėsmes.

Kompanija investuoja į klientams skirtus skaitmeninius įrankius, kurie įgalina patogiai spręsti būsto priežiūros klausimus, o kartu prisideda prie aplinkos tausojimo.

„Mano BŪSTAS“ ne vienus metus skatino klientus atsisakyti popierinių sąskaitų. Šiandien apie 60 proc. įmonės siunčiamų sąskaitų yra tik elektroninės. Taip klientų sąmoningumas kasmet įmonei leidžia išsaugoti apie 144 medžius, kurie anksčiau buvo sunaudojami popierinių sąskaitų gamybai.

Bendrovė pirmoji rinkoje pradėjo edukuoti daugiabučių gyventojus kaip paprastais, tačiau veiksmingais būdais taupyti šilumą namuose. Bendrovė bendruomenėms pasiūlė 5 žingsnių šilumos taupymo programą ir skatino įsitraukti į veiksmus, kurie užtikrina mažesnį šilumos poreikį namuose.

Įmonė savo strategijoje išsikėlė tikslą skatinti klientus ir visuomenę taupyti energijos išteklius, mažinti CO2 emisiją savo veikloje bei didinti energiją taupančių priemonių aptarnaujamuose pastatuose skaičių, plėsti aplinkai draugiškus sprendimus klientams, teikiant paslaugas naudoti tvarias priemones, mažinti kasdienėje veikloje susidarančių atliekų kiekį, jas rūšiuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių