Susikūrus naujai daugumai Klaipėdos rajone pakeistas administracijos vadovas ir vicemerė

Klaipėdos rajono taryba, kurioje gegužės pradžioje buvo suformuota naujoji valdančioji dauguma, atleido iš pareigų rajono vicemerę, administracijos direktorių ir direktoriaus pavaduotoją.

Skaičiuoja perversmus

Naujoji valdančioji dauguma sudaryta iš trijų frakcijų – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų, Socialdemokratų partijų atstovų, visuomeninio rinkimų komiteto "Kuriame kartu".

Lemiamu, auksiniu balsu imant valdžią rajone tapo tarybos narys Jonas Dumašius, kuris anksčiau priklausė konservatorių frakcijai, tačiau savo frakciją paliko opozicijoje.

Tai jau antras valdžios perversmas po šios kadencijos savivaldos rinkimų.

Pirmoji valdančioji dauguma buvo sudaryta iš "valstiečių", konservatorių ir liberalų bei visuomeninio rinkimų komiteto "Bendrai geriau".

Pernai balandį draugystė valdančiojoje daugumoje žlugo, "valstiečiai" neteko valdžios pozicijų.

Naują koaliciją sutarė sudaryti konservatoriai liberalai, socialdemokratai.

"Valstietis" Bronius Markauskas toliau Klaipėdos rajono mero pareigas ėjo būdamas opozicijoje.

Sveika, sugrįžusi į šeimą.

Linkėjo nepasiklysti

Administracijos direktoriumi anuomet tapo Justas Ruškys, vicemerėmis liberalė Audronė Balnionienė, socialdemokratė Ligita Liutikienė. Administracijos direktoriaus pavaduotojais paskirti konservatorė Rasa Petrauskienė ir LSDDP atstovas Česlovas Banevičius.

Bet ir ši koalicija buvo trapi. Politinį perversmą liberalams ir konservatoriams padėję įvykdyti socialdemokratai valdžioje išliko, persvarą nulėmė ir J.Dumšiaus prisijungimas.

Vakar vykusiame tarybos posėdyje iš pareigų atleista vicemerė A.Balnionienė palinkėjo naujai valdančiajai daugumai sėkmės.

"Linkiu nepasiklysti valdžios ir pinigų labirintuose. Sėkmės", – palinkėjo A.Balnionienė.

Į vicemerės postą pasiūlyta Violeta Riaukienė.

"Gėlių vieną kartą jau gavai. Sveika, sugrįžusi į šeimą", – juokavo Klaipėdos rajono meras B.Markauskas.

Charakterio nekeis

Iš pareigų atleidus administracijos direktorių J.Ruškį, į šias pareigas buvo siūloma Sigito Karbausko kandidatūra.

Tačiau klausimų kilo tarybos nariui Nerijui Galvanauskui dėl S.Karbausko gyvenimo aprašymo. Liberalė Aušra Gudauskienė klausė, ar S.Karbauskas susitvarkys dėl etikos klausimų, ir priminė, kaip interesantus esą buvo išvijęs iš kabineto.

Politikė priminė, kad S.Karbauskas buvo svarstomas etikos sargų, nes pusę metų nebuvo pateikęs privačių interesų deklaracijos.

"Būsiu savimi. Nelabai ką keisiu. Išvaryti iš kabineto yra tekę. Jei ateis vienos partijos atstovai ir lips ant galvos, tikrai išginsiu. Save aš vertinu gan gerai. Išginsiu. Jei matysiu provokaciją. Pas mane niekas nepasikeitė. Tarp kitko, važiuoju ir važiuosiu į Šeimų sąjūdžio renginius. Valdžios ir pinigų išbandymą esu perėjęs. Reaguoju į pastabas. Dabar tik "skūra" storesnė, tik ne pats plonesnis", – juokavo S.Karbauskas.

Politikas aiškino, kad bus dar reiklesnis, nei buvo.

Paklaustas, kokius tris pirmus darbus ruošiasi atlikti, S.Karbauskas patikino, kad aiškinsis administracijos nuotaikas. Toliau domėsis daugiafunkcio centro statyba bei aiškinsis, kodėl rajone uždaromos bibliotekos.

S.Karbauskas administracijos direktoriaus pareigas pradės eiti birželio 7 d. Iki tol šias pareigas vykdys Paslaugų ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Daiva Dilytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

S.S.S.

S.S.S. portretas
teisingai dabar jau buvęs administracijos vadovas buvo tikrai išsilavinęs ir adekvatus mąstantis žmogus, kuris buvo vertas šio posto. Dabartinis nevertas, nes jis šuns lygio tėra, loti, loti ir daugiau nieko nemoka. Įžeidinėti žmones, nesiskaityti su kitais, arogancija lieja per kraštus. Manyčiau rajono gyventojai taip pat turėtų tarti savo žodį, nes manau dabar dauguma nepritaria šiai personai...

miestietė

miestietė portretas
Buvęs administracijos vadovas buvo vienintelis dalykiškas ir profesionalus visoje rajono besmegenių komandoje, gaila. Tai yra viena tragiškiausiai dirbančių savivaldybių, net kalbėti nėra su kuo.

Dėkoju

Dėkoju portretas
už atleistą vicemerę
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių