Pereiti į pagrindinį turinį

Sustiprino kiemsargių pajėgas uostamiestyje

2015-11-07 16:00

Pasikeitus daugiabučių namų kiemų priežiūros tvarkai, kai jų valymu rūpinsis nebe savivaldybė, o patys gyventojai, namų valdos stiprina kiemsargių pajėgas. Daugiau jų reikės, nes teritorijos bus kuopiamos dažniau.

Pasikeitus tvarkai, švara daugiabučių namų kiemuose turės rūpintis daugiau kiemsargių.
Pasikeitus tvarkai, švara daugiabučių namų kiemuose turės rūpintis daugiau kiemsargių. / Vytauto Petriko nuotr.

Pasikeitus daugiabučių namų kiemų priežiūros tvarkai, kai jų valymu rūpinsis nebe savivaldybė, o patys gyventojai, namų valdos stiprina kiemsargių pajėgas. Daugiau jų reikės, nes teritorijos bus kuopiamos dažniau.

Kiemų priežiūrą savivaldybė gyventojams perleido nuo lapkričio 1-osios.

Nors kai kuriuose namuose konkursai dar nebaigti, manoma, kad švara daugumoje teritorijų rūpinsis patys administratoriai. Pastarieji didžiąją dalį jų tvarkė ir iki šiol.

Įmonių „Vitės valdos“, „Debreceno valdos“ direktorius Vaidas Barakauskas patikino, kad jų prižiūrimuose namuose taip ir bus.

„Žmonės, kurie norėjo kažką keisti, patys atėjo pas mus ir derino. Namų, kurių gyventojai nepasirodė paskelbus informaciją, kiemus tvarkysime mes. Atėję buvo bendrijų atstovai. Domėjosi, kas jiems naudingiau – patiems valyti ar sutartį sudaryti su mumis. Buvo ir tokių gyventojų, kurie apsisprendė patys rūpintis kiemo tvarka“, – pasakojo vadovas.

Pasak V.Barakausko, pasikeitus kiemų priežiūros tvarkai, reikėjo į darbą priimti daugiau kiemsargių. Tai jau yra padaryta.

„Turi pagerėti kiemų priežiūros kokybė. Pagal taisykles jie turi būti valomi mažiausiai tris kartus per savaitę, o anksčiau buvo du. Tad priėmėme daugiau darbuotojų“, – tvirtino vadovas.

V.Barakauskas atkreipė dėmesį, jog dar negavo iš savivaldybės oficialių dokumentų, kad gali valyti kiemus ir sutartis su ankstesniu rangovu nutraukta.

„Ne visas teritorijas anksčiau valėme mes. Gal dokumentai vėluoja. Nepaisant to, po truputį tvarkomės“, – komentavo vadovas.

Įmonės „Paslaugos būstui“, „Laukininkų valda“ direktorė Regina Uznienė sakė, kad jų administruojamuose namuose situacija yra skirtinga.

„Dar tiksliai negaliu pasakyti, kas ir kaip. Vyksta konkursas. Jame dalyvaujame ir mes. Manau, kad bus labai įvairiai – vienur kiemus prižiūrėsime mes, kitur – gyventojai. Yra gyventojų, kurie siūlo savo valytojus. Žmonės galės apsispręsti. Iki mėnesio vidurio konkursas baigsis“, – pasakojo vadovė.

R.Uznienė net neabejojo, kad reikės daugiau kiemsargių. Ji pabrėžė, jog su darbuotojais bus kalbama, kad šie suprastų savo darbą.

„Šis darbas gana sunkus“, – teigė vadovė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų