Pereiti į pagrindinį turinį

Sutikti Naujuosius metus lietuviai vis dar veržiasi į pajūrį

2010-11-10 11:27
Šventės: sutikti Naujuosius metus šalies pajūryje planuoja nemažai lietuvių.
Šventės: sutikti Naujuosius metus šalies pajūryje planuoja nemažai lietuvių. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nors iki didžiųjų metų švenčių dar toli, tačiau šalies kurortai jau laukia žmonių antplūdžio. Norinčiųjų Naujuosius metus sutikti Neringoje bei Palangoje – apstu.

Žmonių laukia kaip vasarą

Lietuvaičių, besidominčių galimybėmis palydėti senuosius bei sutikti naujuosius metus pajūryje, itin daug. Ieškančiųjų, kur apsistoti šventiniu laikotarpiu, gerokai padaugėjo pastaruoju metu.

Pasak Nidos turizmo ir informacijos centro "Agila" turizmo ir informacijos specialistės Neringos Matačiūnaitės, žmonės jau dabar šventėms aktyviai rezervuojasi privačius būstus bei kambarius viešbučiuose. Kai kurie juos užsisakė dar vasarą. Tad spėjama, jog paskutinėmis šių metų dienomis Nida bus sausakimša.

Kainų dirbtinai nesukels

Pasak pašnekovės, nuomos kainos nešokiruos, jų sukelti šventiniam laikotarpiui verslininkai neplanuoja.

"Kai kurie viešbučiai ar privačių būstų nuomotojai žiemos sezono kainas paliks ir per šventes, kiti galbūt jas šiek tiek pakels, tačiau nedaug. Rasti, kur apsistoti pigiau, tikrai dar įmanoma", – patikino N.Matačiūnaitė.

Išsinuomoti butą arba kotedžą 4–6 asmenims šventinei nakčiai kainuoja nuo 100 iki 150 litų. Ieškantiems prabangesnių apartamentų teks pakloti po 250–350 litų už parą.

Viešbučiuose, priklausomai nuo pageidaujamų papildomų paslaugų, kainos svyruos nuo 100 iki 500 litų parai.

Linksmybių netrūks

N.Matačiūnaitė teigė pastebėjusi, jog šiemet kaip niekada daug šventinius pobūvius savo darbuotojams kurorte nori surengti ir įvairios šalies įmonės.

"Tai tikrai labai keista, nes anksčiau to nebūdavo. Įmonės ne tik pageidauja pobūvių, banketų, bet ir kitokių pramogų savo darbuotojams. Šiemet tam jie pinigų nebetaupo", – kalbėjo pašnekovė.

Specialistė patikino, jog pramogų kurorte netrūks ir šventinę naktį – miestelio centre bus koncertas bei fejerverkas, o pirmąją Naujųjų metų dieną visi svečiai tradiciškai bus kviečiami paragauti kuršiškos žuvienės.

Palangoje rinktis bus iš ko

Palangos turizmo ir informacijos centro direktorės pavaduotoja Egidija Smilingienė įsitikinusi, kad net remontui uždarius pagrindiniu kurorto simboliu laikomą tiltą, norinčiųjų sutikti Naujuosius metus pajūryje vis tiek netrūks.

"Palangoje yra ką veikti ir be tilto, juk bus apstu renginių, koncertų, teminių vakarėlių. Ir pagal poreikius, ir pagal kainas šiemet rinktis bus iš ko. Tad Naujuosius metus pas mus galima sutikti ir turint itin mažai pinigų", – paaiškino E.Smilingienė.

Išsinuomoti butus Palangoje šventėms kainuos nuo 60 iki 150 litų parai. Viešbučiuose kainos gerokai didesnės – nuo 150 iki 600 litų. Tačiau juose į kainą dažniausiai įskaičiuota ir šventinė programa, vakarienė, kitos linksmybės.

Pasak E.Smilingienės, kambariai jau dabar aktyviai rezervuojami. Manoma, kad daugiausia užsakymų bus sulaukta per artimiausias dvi savaites.

Pašnekovė pabrėžė, jog sutikti šventes kurorte planuoja ir nemažai poilsiautojų iš Rusijos, Baltarusijos bei Latvijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų