Pereiti į pagrindinį turinį

Šv. Brunono Kverfurtiečio bažnyčios šventinime – minios klaipėdiečių

2023-12-09 13:07

Šeštadienio vidurdienį uostamiesčio Debreceno gatvės daugiabučių namų kvartale vyko iškilmės – pašventinta Švento Brunono Kverfurtiečio bažnyčia.

Prieš vidurdienį į naująją bažnyčią traukė būriai klaipėdiečių. Jauki ir miesto žmonių jau pamėgta ji tapo tikru tikinčiųjų traukos centru.

Bažnyčios pastatas – lengvų formų, šiek tiek primenantis Klaipėdos senamiesčio statinius, viduje – santūrus, kartu šiltas interjeras su medžio detalėmis ir negausia puošyba.

Prieš 12 val. bažnyčia buvo pilnutėlė, žmonės ne tik sėdėjo, bet ir stovėjo, prasidėjus mišioms buvo sunku įsisprausti tarp besimeldžiančiųjų.

Švento Brunono Kverfurtiečio bažnyčią šventino vyskupas Algirdas Jurevičius.

Iškilmėse dalyvavo generalvikaras teologijos licenciatas Vilius Viktoravičius, vienuoliai pranciškonai Astijus Kungys, Sigitas Benediktas Jurčys, Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės klebonas Mindaugas Šlaustas ir kitų uostamiesčio katalikų bažnyčių kunigai.

Ryčio Laurinavičiaus nuotr.

Vyskupas A. Jurevičius susirinkusiesiems paaiškino, kad pašventinimas reiškia, kad bažnyčios altorius ir visa joje esanti įranga pradedama naudoti Dievo garbei. O kai bus sutvarkyta visa jos aplinka, bažnyčia dar bus konsekruota, tai yra dvylika bažnyčios vietų bei altorius bus patepami šventaisiais aliejais.

„Šios dienos šventinimas yra labai svarbus ženklas, kad šį pastatą pradedame naudoti Dievo garbei. Norime melstis, kad žmonės čia ateitų ir patirtų dvasinę pagalbą, globą ir būtų Dievo guodžiami ir vedami“, – tikintiesiems kalbėjo vyskupas.

Sutartinės maldos suvienijo į bažnyčią susirinkusius tikinčiuosius, šventos mišios jiems tapo tikra sielos švente ir atgaiva.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų