Pereiti į pagrindinį turinį

Šv. Patriko dienos proga Klaipėda nušvis žaliai

2022-02-05 10:00

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas su Airijos ambasados atstovais tradiciškai aptarė planus artėjančios Šv. Patriko dienos proga. Nutarta, kad Klaipėdoje kovo 17-ąją žaliai nušvis ne tik Biržos tiltas, bet ir kiti miesto objektai.

Žinia: tikimasi, kad kovo 17-ąją ir Biržos tiltas pasipuoš žalia spalva.
Žinia: tikimasi, kad kovo 17-ąją ir Biržos tiltas pasipuoš žalia spalva. / Vytauto Petriko nuotr.

Tačiau, kad idėjos realizuotųsi reikalingos sąnaudos ir pagalbininkai. Pasak mero, artimiausiu metu išsprendus šiuos klausimus, planus įgyvendinti tikrai pavyks.

Tradiciškai orientyras yra į tuos pastatus ir vietas, kurie yra labiausiai matomi.

"Artėja Šv. Patriko diena. Airijos ambasada kaip visada stengiasi inicijuoti žalios spalvos arba žalios šviesos buvimą. Prašymas ir klausimas buvo kiek ir kokių erdvių bei pastatų Klaipėdoje gali būti apšviesta žaliai tą dieną. Tradiciškai orientyras yra į tuos pastatus ir vietas, kurie yra labiausiai matomi. Beveik pažadėjau, kad žaliai veikiausiai nušvis Biržos tiltas ir galbūt miesto rotušė. Kiti jų prašyti objektai buvo laivas "Meridianas" ir Teatro aikštė. Tačiau reikia žiūrėti dėl objektų techninių įgyvendinimo galimybių. Manau, kad artimiausiu metu įvertinsime situaciją ir galimybes, ir po to jas derinsime su apšvietėjais, taip pat pasižiūrėsime, kokios sąnaudos reikalingos ir tada su ambasada bus galima derinti tuos klausimus", – sakė V.Grubliauskas.

Pasiūlymą prisijungti prie akcijos Klaipėda gavo pernai.

Šv. Patrikas laikomas Airijos globėju, o jo diena minima visame pasaulyje ir yra viena žinomiausių nacionalinių švenčių.

Klaipėda, kaip ir kiti Lietuvos miestai, prisidės prie šios dienos paminėjimo, nušviesdama pastatus ir tiltą žalia spalva.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų