Svarbu vairuotojams: Gargždų įvažose – pokyčiai

Prasidėjus kelio remonto darbams ant tilto per Minijos upę, vienoje pagrindinių įvažų į Gargždus liko tik vienpusis eismas. Važiuoti leidžiama atvykstantiems į miestą, o išvažiuojantieji turėtų rinktis Kretingos gatvę.

Šviesoforai nepadės

Tilto gatvė, kuri eina per Miniją iki pat Kalniškės piliakalnio, rekonstruojama iš esmės.

Dar anksčiau čia buvo pakloti lietaus nuotekų tinklai, dėl nuolat pasitaikančių Minijos upės potvynių, įrengta nauja nuotekų siurblinė.

Požemines lietaus komunikacijas tiesė Klaipėdos rajono savivaldybė, tai atsiėjo apie pusę milijono eurų.

Rangovai spėjo prieš žiemą pakloti tik vieną asfalto sluoksnį. Tačiau pasibaigus žiemos sezonui, rangovai žada užbaigti darbus galutinai ir pakloti naują asfaltą.

"Kadangi Tilto gatvėje reikia uždaryti vieną eismo juostą, nusprendėme nesirinkti abipusio eismo galimybės, reguliuojant srautus šviesoforais. Ryte nusidriektų automobilių, įvažiuojančių į Gargždus, eilės. Žmonės tiesiog strigtų pakeliui į darbą. Automatiškai darytųsi mašinų spūstys ir ties Maciuičių sankryža", – situaciją paaiškino Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Justas Ruškys.

Gargždiškiams teks pasitelkti šiek tiek kantrybės. Vienu metu kelininkai tvarkys du pagrindinius į miestą vedančius kelius.

"Kretingos gatvėje, ties viaduku virš automagistralės, taip pat vyksta kelio remonto darbai. Ten eismas reguliuojamas šviesoforu. Jei ir Tilto gatvėje dar būtume pastatę šviesoforą, būtume pusę miesto paralyžiavę", – patikino J.Ruškys.

Nuspręsta srautus reguliuoti taip – nuo Vėžaičių pusės eismas vyks Tilto gatve tik Gargždų link, o Kretingos plentu, automagistralės link, vyks abipusis eismas, tik su trikdžiais ties remontuojamu viaduko ruožu, kur eismas reguliuojamas šviesoforu.

Viaduko remontui – mėnuo

"Norint pasiekti gerų dalykų, reikia ir šiek tiek kančios. Tačiau viskas užtruks tikrai neilgai. Viadukas virš magistralės, viliamės, bus sutvarkytas per mėnesį. Konkursą laimėjęs rangovas privalėjo žiemą daryti technologinę pertrauką. Jis jau sugrįžo, darbai vyksta, tikimės, kad užtruks mėnesį", – situaciją nusakė Klaipėdos rajono vicemerė Audronė Balnionienė.

Šį projektą kuruoja Lietuvos automobilių kelių direkcija.

"Mes turime tokį lūkestį, kad užteks mėnesio antro asfalto sluoksnio paklojimui. Jei tik orai leis, viskas susitvarkys", – paaiškino A.Balnionienė.

Audronė Balnionienė. V. Petriko nuotr.

Į piliakalnį – nauju taku

O štai Tilto gatvėje darbai truks ilgiau. Čia reikalų rangovams bus dėl tiltelio, kuris driekiasi virš gatvės.

"Tai vadinamasis klebono tiltelis. Tai yra Kultūros paveldo objektas, kuris taip pat turės būti sutvarkytas pagal kitą projektą. Tad eismo uždarymo gali prireikti tik tuomet, kai bus tvarkomas šis tiltelis", – patikslino administracijos direktorius J.Ruškys.

Tikimasi, kad eismo trikdžiai turėtų baigtis iki liepos.

Iš tiesų reikia džiaugtis. Tai bus prabangus projektas.

"O darbų numatyta tikrai nemažai. Iki Kalniškės piliakalnio tiesiamas pėsčiųjų ir dviračių takas, įrengiamas naujas apšvietimas, atsiras suoliukai, šiukšliadėžės. Darbus atlieka ta pati įmonė, todėl tikimės, kad tiek gatvės, tiek tiltelio darbus rangovai derins ir dirbs ūkiškai. Rugsėjo 1-ajai viskas turi būti baigta", – kalbėjo vicemerė A.Balnionienė.

Pasirodo, pėsčiųjų ir dviračių tako įrengimui įkalnėje teks tvirtinti sankasą, bus pastatyti metaliniai atitvarai.

"Iš tiesų reikia džiaugtis. Tai bus prabangus projektas. Pločio takams neužtenka, ten bus sudėtinga technologija. Tačiau miestas turi šalia tokio grožio objektą, o padoraus tako iki piliakalnio taip ir nebuvo", – teigė A.Balnionienė.

Laukia asfalto

Gerų žinių gargždiškiai gali sulaukti ir dėl Kretingos plento naujos dangos.

"Kalba apie naujos asfalto dangos tiesimo darbus. Nuo pat stoties iki viaduko per magistralę susidaro 1,9 kilometro ruožas. Automobilių kelių direkcija žadėjo, kad pirkimas šių darbų rangai turėtų įvykti iki liepos. Bent jau turime tokį patikinimą", – vylėsi A.Balnionienė.

Šioje gatvėje jau tiesiami pėsčiųjų, dviračių takai, įrengiamas apšvietimas, bus suformuotos saugumo salelės.

Šis kelias priklauso Kelių direkcijai, tačiau dėl šios gatvės, kuri gali būti vadinama miesto vizitine kortele, Klaipėdos rajono savivaldybė su direkcija sujungė jėgas, iš dalies prisidėdama prie projekto finansavimo.

"Milžiniškas jėgas dėjo savivaldybės darbuotojai. Mes, kaip tas vakarų lietus, Kelių direkcijai lijome kone kas savaitę, kol reikalai pajudėjo. Ne veltui sakoma, kad lašas po lašo ir akmenį pratašo", – juokavo A.Balnionienė.

Kretingos plento remonto pabaigtuvių reikėtų tikėtis kitais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių