Svarbus žingsnis: Klaipėda atgavo rotušę

Klaipėdos rotušė iki šiol priklausė ne miestui. Metų pabaigoje uostamiesčio savivaldybei buvo perduotas pastatas Danės gatvėje, taip pat ir keli kiti Klaipėdos centre esantys statiniai.

Iki šiol rotušės pastatas, kuriame veikė keturios skirtingos institucijos, priklausė Turto bankui. Čia buvo įsikūrę Nacionalinės žemės tarnybos, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos padaliniai, Regioninės plėtros departamentas, Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje tarnyba.

Kadangi savivaldybė perėmė šias patalpas, Turto bankas minėtoms institucijoms turės surasti naują vietą, iki tol jos savo veiklą galės tęsti dabartinėje erdvėje.

Tai labai svarbus žingsnis miestui.

"Tai labai svarbus žingsnis miestui. Pastatas, kuris yra svarbi miesto identiteto dalis, pagaliau tapo miesto nuosavybe. Tai ne tik simbolinis pastato perdavimas iš vienos valstybinės institucijos kitai, tai ir simbolinis žingsnis Klaipėdos istorijos prasme, nes pastatas, kuriame jau prieš pusantro šimto metų veikė miesto rotušė, pagaliau vėl grįžta miesto dispozicijai", – džiaugėsi Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Vyriausybei nutarus miestui taip pat buvo perduoti S.Šimkaus g. 11 esantys Santuokų rūmai ir Vytauto g. 13 įsikūręs Socialinės paramos skyrius.

Pasikeitusios sąlygos veiklos pastatuose nepaveiks, jų paskirtis liks tokia pati.

Mainais už šiuos pastatus miestas Turto bankui perdavė objektą Pievų Tako g. 38, kur įsikūrusi Klaipėdos teritorinė ligonių kasa ir Jūrininkų pirminės sveikatos priežiūros centro padalinys. Iki tol, kol bus pastatyta nauja Jūrininkų poliklinika, čia ir toliau veiks Sveikatos priežiūros centras.

Šie mainai truko jau kurį laiką – galutinai miesto savivaldybė apsisprendė 2019-aisiais, o sutikimas perimti pastatus priimtas dar 2009-aisiais.

XVIII a. statytas ir po šimtmečio perstatytas Klaipėdos rotušės pastatas nuo nepriklausomybės atkūrimo turėjo jau kelis šeimininkus. Čia veikė Klaipėdos universiteto rektoratas, po to – apskrities viršininko administracija. Nuo 2011-ųjų pastate dirba meras, jo pavaduotojai bei miesto tarybos sekretoriatas.

Turto bankas yra valstybės įmonė, užsiimanti valstybės nekilnojamojo turto valdymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
IŠ ANTRAŠTĖS ATRODĖ , KAD IKI ŠIOL JI BUVO RUSŲ OKUPUOTA .

Praeivis

Praeivis portretas
atlaisvinkit rotuse niekadejai

Na

Na portretas
Savivaldybe nebetelpa i savo paralpas:) o kai bendrauji pastoviai girdi otmazkes kad musu tik 5 o jusu 150tukstančiu. Mažina skirtuma turbut:)
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių