Šventajai tenka rinktis - žuvys ar jachtos

Šventosios žvejai piktinasi, kad pradėjus uosto valymo darbus, reikalingus pramoginei laivybai, bus sustabdytas žūklės sezonas, o vertingiausios žuvys pasitrauks iš žvejybos vietų, rašo „Verslo žinios“.

„Susipirkome tinklų už 2 tūkst. litų, pasamdėme iki liepos 1 dienos tris darbuotojus, jiems reikės algas mokėti, o žvejoti kurį laiką negalėsime. Tikiuosi, kad kompensacijų tam pakaks. Bet mums labiau apsimoka otus žvejoti, už kilogramą moka ir po 10 litų“, - teigė žvejybos įmonės savininkas Jonas Putrius.

Jis tikino nežinojęs apie šiemet stosiančią žvejybą, esą tikėjosi, kad pernai atidarius Šventosios uostą akvatorijos rausimas bus baigtas. Šventosios uosto valymo darbų konkursą laimėjusi bendrovė „Alvetos karjerai“ jau pradėjo darbus. Norima iki birželio 1 dienos uostą paruošti laivybai.


Šiame straipsnyje: Šventosios uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

klaip

klaip portretas
Gal ne i tema, bet vakar maciau kaip gilinamas Sventosios uostas. Tai sukele juoka, pasakyciau kad ukininkas norejo patapti zveju, arba dar kaip ukininkas zuvi uz uodegos bande pagauti. Tokiu nesamoniu nemaciau, kai barza utveriama per visa Sventosios farvateri, uzsodinama vienamm gale ir kitame, o nutraukti bandoma su traktoriu is sausumos ir tempiant uz galo. Nu sakes zodziu neturiu, visi kas susidure su plaukimu tai manau butu ziureja kaip i gyva anegdota.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių