Per šventę – dvigubas taksi tarifas

Taksi vairuotojai neiškentė nepasinaudoję galimybe papildyti kišenes per Jūros šventę. Jų paslaugomis besinaudojusiems klaipėdiečiams ir miesto svečiams teko gerokai paploninti pinigines ir už keliones susimokėti dvigubai daugiau nei įprasta.

Suko nelegalų "bizniuką"

"Iškart pasakau – mokate daugiau arba iš viso nevažiuojate. Šventės yra šventės", – tokiais žodžiais klaipėdietį Andrių, lipantį į nebe pirmos jaunystės mašiną, pasitiko taksistas. Klientas vėlų penktadienio vakarą važiavo į miesto centrą.

Išsikviesti taksi jam pavyko tik iš trečio karto, todėl su vairuotoju nesiginčijo ir sutiko mokėti tiek, kiek šis paprašys.

Tačiau kaina už nedidelį atstumą vis tiek suerzino – kelionė Andriui atsiėjo dukart daugiau nei rodė taksometras.

Už 3,5 km nuo Debreceno gatvės pradžios iki Senojo turgaus klaipėdietis susimokėjo penkis eurus.

"Paprastai man iki pat senamiesčio kainuoja 2,5 euro, tokią sumą ir rodė taksometras. Bet tąkart dar prieš įlipant į mašiną vairuotojas įspėjo, kad ims dvigubai. Kadangi neturėjau kito pasirinkimo, sutikau. Kaip ten bebūtų, toks "bizniukas" nėra legalus, tegul oficialiai ir iš anksto praneša apie laikinus tarifus, o ne likus kelioms minutėms iki kelionės. Sukčiauja ir lupikauja tyliai. Kadangi pats mokėti sutikau, tai ir nebesiginčijau su vairuotoju", – dėstė pašnekovas.

Vyras kelionės metu dar spėjo paklausinėti taksistą, kiek laiko jis ketina dirbti tokiais dideliais antkainiais.

"Sakė, tol, kol bus didelė paklausa. Veikiausiai iki pirmadienio", – perpasakojo jis.

Turi pranešti prieš 5 dienas

Panašioje situacijoje Jūros šventės metu atsidūrė ne tik minėtas klaipėdietis.

Šeštadienį iš Mažojo Kaimelio į senamiestį skubėjusi Monika susimokėjo tiek, kiek paprastai jai kainuoja kelionė į abi puses.

"10 eurų! Juk tai absurdas. Buvau šokiruota, kai pasakė kainą. Iš pradžių nė neatkreipiau dėmesio, kad taksometras neįjungtas, tik vėliau toptelėjo, kad turbūt skaudžiai kirs per piniginę. Taip ir atsitiko. Apiplėšimas vidury baltos dienos. Ir dar nesiteikė įspėti", – piktinosi moteris.

Vairuojantiems taksi tokie renginiai, kaip Jūros šventė, kai žmonės masiškai plūsta į miestą, – proga gerai pasipelnyti.

Tačiau pagal nustatytą tvarką apie padidėjusius kainų tarifus jie privalo pranešti prieš penkias dienas.

Anot "Klaipėdos keleivinio transporto" Teisės ir kontrolės skyriaus viršininko Juliaus Pauliko, vien todėl, kad mieste šventė, kelti kainų taksistai negali. Tai turi būti numatyta iš anksto.

"Jeigu jie nori keisti tarifus, turi informuoti Klaipėdos miesto savivaldybę prieš penkias dienas ir tik po to pradėti taikyti naujus. Kitais atvejais teisės aktai nenumato tokios galimybės. Šiaip jau nėra normalu, kad vyksta tokie dalykai. Už reikalavimą mokėti daugiau nei rodo taksometras yra numatyta administracinė atsakomybė", – informavo J.Paulikas.

Trukdė eismui

Įstatymams nepaklūstantiems taksi vairuotojams gresia piniginės baudos.

Pavyzdžiui, atsisakymas vežti keleivį trumpą atstumą arba didesnio užmokesčio negu rodo taksometrai reikalavimas užtraukia baudą nuo 57 iki 144 eurų.

Turintys informacijos apie tokius pažeidėjus gyventojai raginami kreiptis į "Klaipėdos keleivinio transporto" Teisės ir kontrolės skyrių, kuris ir nagrinėja panašius atvejus.

Tiesa, savaitgalį taksistų įžūlumas pasireiškė ne tik didelėmis kainomis.

"Klaipėdos keleivinio transporto" direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas informavo, kad įžūlūs taksistai Jūros šventės metu trikdė eismą prie Senojo turgaus esančioje žiedinėje sankryžoje.

"Po vakarinių renginių stovėdavo ir laukdavo klientų, trukdydami autobusų vairuotojams apsisukti", – teigė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dddddd

dddddd portretas
as irgi girtu neveziosiu nenorit moket eikit pieskom aciu

raimundas

raimundas portretas
"Bet tąkart dar prieš įlipant į mašiną vairuotojas įspėjo, kad ims dvigubai. Kadangi neturėjau kito pasirinkimo, sutikau." - įspėjo, sutikau, tai ko paskui viduriuoti ? Nepatinka - nevažiuok, arba pranešk Butkevičiui - juk jis giriasi, kad vyriausybė kainas gali reguliuoti.

Dalia

Dalia portretas
Juokinga. Ir kodėl turėčiau mokėti brangiau. Tokius taksi darbuotojus turėtų tinkamai nubausti. Koks tarifas pagal tokį ir moku.Tam žmogui reikėjo važiuoti, paprašyti čekio ir iškviesti policiją o toliau ,su tokiais "gudručiais"- tegul kalbasi mokesčių inspekcija.Dirbi ar ne- čia pačių taksistų reikalas.Už dvigubus darbuotojų tarifus atsako darbdaviai o ne klijantai.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių