Pereiti į pagrindinį turinį

Šventei – brangesnė nakvynė

2009-08-01 10:37
Paieškos: nakvyne iš anksto nepasirūpinę žmonės šiandien uostamiestyje kažin ar ras kur apsistoti.
Paieškos: nakvyne iš anksto nepasirūpinę žmonės šiandien uostamiestyje kažin ar ras kur apsistoti. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Didžiausios šiais metais uostamiesčio šventės metu kai kurie viešbučiai nusprendė padidinti apgyvendinimo kainas.

Nors dauguma viešbučių ir nakvynės namų regatos ir Jūros šventės metu išlaikė tas pačias nakvynės kainas, dalis verslininkų neatsispyrė pagundai šį savaitgalį užsidirbti daugiau. Senamiestyje esantis "Euterpė", šalia Danės stovintis "Old port hotel" bei "Navalis", net ir padidinę kainas 20 proc., tušti neliko.

Pasak Klaipėdos turizmo informacijos centro vadybininkės Jurgitos Neniškienės, penktadienio vakarą uostamiesčio viešbučiuose nebeliko laisvų vietų.

"Savaitės pabaigoje dar buvo vienas kitas laisvas kambarys, tačiau penktadienio vakarui viešbučiai sausakimši", – tikino J.Neniškienė.

Pirmieji užsipildė didžiausi uostamiesčio viešbučiai – "Klaipėda", "Araratas", "Pajūris", "Europa Royale". Vienas populiariausių užsisakant iš anksto buvo kitapus marių Smiltynėje esantis viešbutis "Palva".

"Keltai turėtų kursuoti iki vidurnakčio, tad žmonės mielai rinkosi ir šį viešbutį", – aiškino specialistė.

Pigiausia nakvynė kempinge buvo viena populiariausių.

"Visą savaitę žmonės skambina dėl vietų kempinge. Atvykstantieji rezervavosi vietas iš anksto. Tai nesusiję su šventiniais renginiais, tačiau dauguma svečių atvyko pagal iš anksto suplanuotas atostogas, daug yra turistų grupių. Žmonės yra maloniai nustebinti, kad vyksta regata ir miesto šventė", – tikino J.Neniškienė.

Turizmo informacijos centras šiais metais mažai sulaukė skambučių iš kitų miestų gyventojų, kurie ketina atvažiuoti specialiai šventiniam savaitgaliui, nors miesto kiemuose vos telpa atvykusiųjų automobiliai. Kaip ir ankstesniais metais, dauguma svečių stengiasi apsistoti pas gimines ir artimuosius. Kita dalis poilsiautojų iš anksto rezervavo vietas privačiame sektoriuje, beveik nebeliko galimybės išsinuomoti apartamentus, išgraibstyti ir privatūs nuomojami butai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų