Pereiti į pagrindinį turinį

Per šventes dirbs ne visi

2008-12-09 09:00
Per šventes dirbs ne visi
Per šventes dirbs ne visi / Vytauto Liaudanskio nuotr. Nesusitarė: šiemet dirbti ar nedirbti per didžiąsias metų šventes priešingai nei pernai kiekvienas prekybos centras sprendžia pats.

Per Kalėdas ar Naujųjų rytą klaipėdiečiai be vargo galės papildyti savo maisto ar būtiniausių prekių atsargas – tradicija nedirbti per didžiąsias metų šventes prekybos centruose neprigijo.

Nors po pernai sėkmingai įvykusio eksperimento, kai visi prekybos tinklai draugiškai nedirbo gruodžio 25-ąją ir sausio 1-ąją, prekybininkai tikino taip darysiantys ir šiemet, artėjant šventėms šis jų noras subliūško. Daugelis jų, šiemet dirbti ar nedirbti, sprendžia individualiai.

Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos prekybos bei pramogų sostinės "Akropolis" paskelbė šiais metais nedirbsiantys tik gruodžio 25-ąją – pirmąją Kalėdų dieną.

Anot Klaipėdos "Akropolio" valdytojo Ovidijaus Zibalio, nedirbti šią dieną buvo nutarta dėl to, kad taip norima darbuotojams suteikti progą Kalėdas sutikti su artimaisiais, o ne darbo vietoje.

"Šiemet yra antri metai, kai "Akropolis" nedirbs per Kalėdas. Taip pat nedirbome ir per Velykas. Šios dvi progos yra svarbiausios šeimos šventės, kurių metu stengiamasi praleisti laiką su artimiausiais žmonėmis. Sprendimą nedirbti per šias šventes priėmėme atsižvelgdami ir į lankytojų, ir į pas mus veikiančių operatorių pageidavimus", – tikino O.Zibalis.

Prieššventinėmis dienomis ir pirmąją naujųjų metų dieną "Akropoliai" dirbs trumpiau. Švenčių išvakarėse – gruodžio 24 ir gruodžio 31 dienomis – nuo 10 iki 20 val., o sausio 1-ąją – nuo 12 iki 20 val.

Sausio 1-ąją nedirbs visos šalies "Iki" parduotuvės, nes tai, pasak bendrovės atstovo spaudai Tomo Vaišvilos, sena įmonės tradicija, kuri tęsiasi jau daugiau nei dešimtmetį. Gruodžio 25-30 dienomis "Iki" dirbs kaip įprastai.

"Maxima" parduotuvės šventinėmis dienomis dirbs, tačiau trumpiau. Gruodžio 25-ąją ir sausio 1-ąją duris atvers tik dalis šio tinklo parduotuvių. Jos dirbs nuo 10 iki 18 val.

Kurios "Maxima" parduotuvės nedirbs uostamiestyje – kol kas nenuspręsta. Apie tai pirkėjai bus informuoti iš anksto.

Kalėdų išvakarėse prekybos tinklai "Rimi" dirbs nuo 7 iki 21 val., gruodžio 25 dieną – nuo 10 iki 23 val. Sausio 1-ąją "Rimi" dirbs nuo 10 iki 22 val.

Vienintelis prekybos tinklas "Norfa" laikosi tradicijų – pirmąją Kalėdų dieną ir sausio 1-ąją ketina nedirbti.

"Nors verslas siekia pelno, visgi turi veikti ir žmogiškasis faktorius, todėl nutarėme savo darbuotojams suteikti du laisvadienius. Investicija į žmogų – kur kas daugiau nei pelnas", – pabrėžė tinklo atstovas spaudai Darius Ryliškis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų