Šventiniame tarybos posėdyje – prisiminimai apie algas

Antradienį šventiniame miesto tarybos posėdyje, į kurį susirinko pirmosios kadencijos nariai, netrūko nei krykštavimų, nei rimties.

Pirmasis Klaipėdos miesto tarybos posėdis vyko 1990-ųjų balandžio 13 dieną. Todėl antradienį šios sukakties susirinko paminėti pirmosios miesto tarybos kadencijos politikai.

„Deja, šios iškilmės vyksta tą dieną, kai visoje šalyje yra paskelbtas gedulas dėl kaimynės Lenkijos nelaimės ir netekties“, - apgailestavo Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius, pakvietęs aviakatastrofos aukas pagerbti tylos minute.

Antroji tylos minutė buvo skirta pirmosios kadencijos miesto tarybos nariams, kurie šių iškilmių jau nebesulaukė.

Į pirmąjį miesto tarybos posėdį prieš 20 metų susirinko 61 politikas. 11 iš jų jau iškeliavo Anapilin.

Šventiniam posėdžiui simboliškai pirmininkavo pirmosios miesto tarybos pirmininkas Vytautas Čepas. Jam padėjo tuometė jo pavaduotoja Nijolė Požarskienė ir pirmasis Klaipėdos meras Povilas Vasiliauskas.

„Mes prieš dvidešimt metų pirmą kartą susirinkome šitoje salėje, tą pačią dieną ir valandą kaip dabar“, - prisiminė V.Čepas.

Pirmajame miesto tarybos posėdyje jis ir buvo išrinktas pirmininku, antrame politikai balsavo, kad Klaipėdos meru taptų Povilas Vasiliauskas. Viename pirmųjų posėdžių politikai nustatė algas miesto vadovams. Tarybos pirmininkas ir meras per mėnesį uždirbdavo po 750 rublių, o mero pavaduotojai - po 650 rublių.

Prisiminęs pirmosios kadencijos miesto tarybos darbą V.Čepas neslėpė, jog buvo sunku, nes viską reikėjo pradėti nuo pradžių, ieškoti išeičių ir tuomet vyravusios sumaišties.

Tačiau jis pasidžiaugė, kad per penkerių metų kadenciją pavyko nuveikti ir daug reikšmingų darbų.

„Manau, kad viena pagrindinių pasiekimų priežasčių yra ta, jog žmonės buvo vertinami ne pagal partinę priklausomybę, o pagal gebėjimus. Antrajame posėdyje buvo nuspręsta, kad visi savivaldybės darbuotojai, kurie priklauso kokia nors partijai, iš jų būtinai išstotų“, - tvirtino V.Čepas.

P.Vasiliauskas visiems pirmosios miesto tarybos nariams pasiūlė įkurti Klaipėdos savivaldos signatarų klubą, kuris galėtų tapti patariamuoju balsu dabar miestą valdantiems politikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių