Šventinio stalo vaišės – ne gyvūnams

Veterinarai perspėja – šventinio stalo maistas nėra tinkamas gyvūnams. Šventiniu laikotarpiu šeimininkai pamiršta, kad ne visą maistą nuo stalo galima duoti augintiniams, kai kurie produktai yra labai pavojingi, gali sukelti rimtų sveikatos sutrikimų ar net nunuodyti gyvūną.

Per šventes šeimininkai, mėgstantys palepinti savo šunis ar kates, kartais net nenutuokia, kaip gali pakenkti savo augintiniams.

Kai kurie produktai yra nuodingi ir gali sukelti ligas.

„Šventiniu laikotarpiu šeimininkai dažnai lepina šunis šokoladu, o jis augintiniams yra labai nuodingas, taip pat negalima duoti vynuogių, riešutų, avokadų ar svogūnų ir česnakų – šie produktai šunims pavojingi, nes gali sukelti ne tik viduriavimą ar vėmimą, augintiniams gali pasireikšti traukuliai ar sąmonės netekimas“, – aiškino vienos miesto veterinarijos klinikos specialistė.

Tačiau ne visas maistas nuo stalo augintiniams yra netinkamas. Garuose virtas, troškintas ar paprastas daržoves duoti galima, ir tai, kaip teigiama, netgi sveika, tačiau patiekalai su daugybe prieskonių ar keptos žuvys ir kepta mėsa gyvūnams netinkama.

Pasak specialistės, į veterinarus reikia nedelsiant kreiptis tada, kai gyvūnas sunkiai kvėpuoja, lekuoja (sunkiai kvėpuoja iškišęs liežuvį), atsiranda kūno traukuliai, kai pradeda alpti.

Jeigu pastebima, kad gyvūnas yra tarsi išsekęs ar visą laiką guli, tą dieną geriau šuns nemaitinti.

Reikia leisti jam daugiau ilsėtis ir nebandyti gydyti vaistais, kurie skirti žmonėms.

„Žmonės daro didelę klaidą, kai šunims duoda savo vaistus, tokie medikamentai gali dar labiau pakenkti augintiniui. Vienas vaistas, kurį galima duoti, – aktyvinta anglis. Bet prieš tai reikia žinoti tikslų šuns svorį, kad skirtumėte tinkamą dozę, todėl geriau negaluojantį šunį palikti ramybėje, tą dieną maitinti mažiau arba iš viso nieko neduoti“, – teigė veterinarijos klinikos specialistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patirtis

Patirtis portretas
Jeigu šuo gauna nuo stalo valgyt jo uodega pakelta ir snukutis linksmas

Ela

Ela portretas
Buvo laikai , kad nebuvo to spec. ėdalo nei šunims , nei katėms .Ir paduotas maistas nė vienam gyvūnui nekenkė. Aišku, šokoladu šunų nešėrė. Ir sveiki buvo ir gyveno ilgai. O ir tas spec. maistas,- tai nelabai gyvūnui į sveikatą .) Turėjau šuniuką (iš žmonių), buvo įpratęs prie duodamo šuniukams spec. maistelio , tai kas ant stalo nė į tą pusę nežiūrėjo, matomai dar nuo auklėjimo priklauso. Ir turi būti ne alkanas .

Bet

Bet  portretas
is gyvunu - net labai puikus patiekalai iseina! Stai suniena korejietiskai - pirstus apsilaizysi! Ranku - irgi.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių