Švęsti į Vilnių – už miesto litus

Profesinę šventę – Vietos savivaldos dieną – uostamiesčio valdininkai ir politikai švenčia dvi dienas. Vakar savivaldybėje pagerbti geriausi darbuotojai, o šiandien keliolika miesto tarybos narių ir administracijos darbuotojų už mokesčių mokėtojų pinigus išvyksta į Vilnių.

Klaipėdos savivaldybės darbuotojai vakar per pietų pertrauką klausėsi padėkos kalbų, kurios jiems buvo sakomos sveikinant su profesine švente.

Vietos savivaldos diena atmintinų dienų sąraše yra nuo 2007-ųjų. Nuo tada Klaipėdos savivaldybėje ir laikomasi tradicijos paminėti profesinę šventę. Per ją valdininkai susineša vaišių, o vadovai geriausiems darbuotojams įteikia padėkos raštus.

Vakar jie buvo įteikti daugiau nei 20-iai savivaldybės darbuotojų – ir kai kurių skyrių, poskyrių vedėjams, ir vyriausiesiems specialistams.

Sykiu su padėkų už nepriekaištingą darbą raštais valdininkai gavo ir po skėtį bei kvietimus apsilankyti kultūriniuose renginiuose.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė, sveikindama savo pavaldinius su profesine švente, jiems linkėjo atidumo ir stiprybės.

"Pas jus į kabinetus ateina žmonės, kuriems reikia pagalbos, tad būkite jiems atidūs. Užjaučiu jus, nes žinau, kad ateina ir tokie, kuriuos veikia mėnulio fazės, būkite jiems kantrūs", – originaliai valdininkus pasveikino J.Simonavičiūtė.

Šiemet pirmą kartą savivaldybėje gautas ir Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimas Vietos savivaldos dienos proga. Jį J.Simonavičiūtė viešai perskaitė.

Šiandien vidurdienį keliolika miesto tarybos narių ir kai kurie Klaipėdos savivaldybės administracijos vadovaujamas pareigas užimantys valdininkai išvyksta į Vilnių, kur Lietuvos savivaldybių asociacija rengia tradicinę iškilmingą "Auksinių krivūlių" įteikimo ceremoniją. Taip Vietos savivaldos dienos proga pagerbiamos geriausios šalies savivaldybės bei savivaldai nusipelnę asmenys.

Klaipėdos savivaldybė apklausos būdu išrinko vežėją, kuris sutiko už 1,1 tūkst. litų uostamiesčio valdžios atstovus nuvežti į sostinę ir parvežti atgal. Pinigai vežėjui bus sumokėti iš miesto biudžeto.

"Pinigai biudžete šiai išvykai buvo suplanuoti, nes 16 vietų mikroautobusą vykti į Vietos savivaldos dienos šventę Vilniuje nuomojamės kasmet", – aiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas. Jis tikino pats į Vilnių nevyksiąs, tačiau vylėsi, jog Klaipėdos delegacija parsiveš kokį nors apdovanojimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Pradzioje buvo kelione grybauti uz miesto pinigus ,praejo beveik tyliai.Dabar kelione i Vilniu vel uz miesto pinigelius. Kas toliau?Primenu,kad Klaipeda laikinai valdo liberalu grupuote,o iki rinkimu dar apie 504 paros

Ei

Ei portretas
Ei ,Klaipėdos miesto savivaldybės tarnautojai ,mere ,siek tiek atsibuskite vietos savivaldos dienos svente prisiskirdami tik sau .Jus esate isrinkti atstovai vykdyti savivalda ,o isrinko jus miestieciai ,kurie ir yra tiesioginiai miesto seimininkai kas nusprende ,kad savivaldos diena ,tai tik savivaldybes darbuotoju diena ? V.Grubliauskai ,J.Simonaviuciute Ssimonaviciute ir visi kiti tarnautojai ,siek tiek nusileiskite ant zemes Dabartiniame Lietuvos Respublikos Vietos savivaldos įstatyme nurodoma, kad „vietos savivalda – tai valstybės teritorijos administracinio vieneto – savivaldybės – teisė laisvai ir savarankiškai tvarkytis pagal Lietuvos Respublikos Konstituciją ir įstatymus per administracinio vieneto nuolatinių gyventojų tiesiogiai išrinktų atstovų savivaldybės tarybą bei jos sudarytas vykdomąsias institucijas“. Tai kad pabaikite tuos cirkus :))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių