Pereiti į pagrindinį turinį

Šviesesniam miestui trūksta lėšų

2014-06-05 17:20
Liudvikas Dūda
Liudvikas Dūda / Vytauto Petriko nuotr.

Uostamiesčio valdžia svarsto, ar pavyks, kaip planuota, nuo rudens mieste įjungti visus gatvių žibintus. Galvos skausmas kyla dėl lėšų. Papildomų pinigų žibintų įjungimui nėra numatyta.

Ar miestas nuo rudens taps šviesesnis, ketvirtadienį domėjosi Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai. Kilo klausimas, ar nebus lėšų stygiaus.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad šiemet buvo skirta apie 3 mln. litų sąskaitoms už elektrą, kuri sunaudojama gatvių apšvietimui, ir 2,4 mln. eksploatacijai.

Pirmajai papildomai lėšų buvo skirta, o antrajai – ne, nors įjungus visus žibintus šios išlaidos išaugs.

„Turime galvos skausmą – kaip reikės įjungti visus žibintus rudenį. Dar yra sprendžiama, ką reikės daryti“, – teigė direktorius.

L.Dūda pasakojo, kad yra numatyta atnaujinti gatvių apšvietimą. Norima sumontuoti reguliatorius, kad būtų galima sunaudoti mažiau elektros energijos. Tačiau tam reikia 2,2 mln. litų.

Galvoja, kad tokią sumą būtų galima pasiskolinti. Tačiau tą darytų ne pati savivaldybė, o įmonė „Gatvių apšvietimas“, kuri prižiūri žibintus. Savivaldybė už ją laiduotų.

Dėl to ketinama perduoti įmonei gatvių apšvietimo stulpus, žibintus, lempas valdyti pasitikėjimo teise. Manoma, kad tada taptų ir lengvesnė jų priežiūra.

„Dabar vyksta šio turto revizija, kad būtų galima perduoti“, – pasakojo direktorius.

Komiteto nariai taip pat domėjosi, kiek lėšų miesto tvarkymui įsavinta per penkis mėnesius.

Pasak L.Dūdos, buvo numatyta, kad per pirmąjį pusmetį turi būti įsavinta beveik 19 mln. litų. Per penkis mėnesius jų išleista – šiek tiek per 15 mln. litų. Dar liko šiek tiek per 3 mln. litų.

„Viskas vyksta pagal planą. Daugiausia šių lėšų išleidžiama trimečių sutartinių įsipareigojimų įgyvendinimui: gatvių valymui, remontui, miesto priežiūrai“, – pasakojo direktorius.

Vadovo teigimu, dar sunku pasakyti, ar pavyks ką nors sutaupyti. Aiškiau bus, pasibaigus pirmajam pusmečiui. Be to atkreiptas dėmesys, kad pirmo pusmečio metu sutaupytas lėšas gali tekti išleisti paskutinį ketvirtį, kai prasideda žiema.

„Pasitaiko visokių gamtos kaprizų. Vieną kartą žiema prasideda spalio viduryje, kitą – gruodžio pabaigoje. Šiemet pinigų miesto priežiūrai šaltuoju metų laiku išleidome mažiau, nes buvo palankūs orai“, – teigė direktorius.

Be to, pasak L.Dūdos, yra tarybos pavedimas, kad visi sutaupyti pinigai turi būti skiriami daugiabučių namų kiemų priežiūrai ir Debreceno aikštės remontui. Tuo ir vadovaujamasi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų