Švietimo atstovams – karališki apdovanojimai

Uostamiestyje pradėta nauja tradicija – Klaipėdos jaunimo centro iniciatyva karalienės Luizės medaliais įvertinti ryškiausi švietimo srities darbuotojai.

Pirmą kartą specialiai sukurtais medaliais, kuriuose pavaizduota pati karalienė Luizė, pagerbtas Sergejus Plotnikovas, kuris yra ne tik dailininkas skulptorius, bet ir pedagogas, savo darbais jaunajai kartai rodantis užkrečiantį pavyzdį, bei muzikos mokytoja ekspertė Vaiva Purlytė, paruošusi daugybę mokinių vietos ir tarptautiniams renginiams.

Svarbiausias kriterijus, renkant geriausius pedagogus, anot apdovanojimų organizatorių, tapo atsidavimas darbui ne tik klasėje, bet ir už jos ribų.

Kandidatus siūlė mokyklų vadovai, o kas taps nugalėtojais, sprendė komisija.

Be aktyviausių uostamiesčio pedagogų, šiemet dar pagerbti ir apdovanoti asmenys, pilietiškai rėmę svarbius švietimo srities projektus bei pasižymėję Klaipėdos kultūriniame gyvenime.

Renginio metu taip pat paskelbta, kad pagrindinė Klaipėdos jaunimo centro salė nuo šiol bus vadinama „Karalienės Luizės Aula“, ir šia proga salės duris papuošė speciali lentelė.

Apdovanojimų idėjos autorius Klaipėdos jaunimo centro direktorius Aleksas Bagdonavičius pripažino, kad pradedama iniciatyva – jaudinanti patirtis.

„Mintis pagerbti geriausius uostamiesčio švietimo srities atstovus kilo norint įamžinti karalienės Luizės atminimą. Juk Klaipėdos jaunimo centras Puodžių gatvėje anksčiau buvo karalienės Luizės berniukų gimnazija. O ir ši istorinė asmenybė globojo švietimą ir kultūrą. Pats karalienės vardas mus įpareigojo tokiam renginiui“, – kalbėjo A.Bagdonavičius.

Anot jo, šie apdovanojimai taps tradiciniai, o kitais metais šventė bus surengta kovo 10 dieną, kai minimas karalienės Luizės gimtadienis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių