„Švyturių ralyje“ startavo rekordinis ekipažų skaičius

Uostamiestyje šeštadienio rytą duota pradžia jau penktajam „Švyturių raliui“. Į kelionę po Lietuvos miestus ir miestelius leidosi apie šimtas gerai nusiteikusių komandų, kurias daugiausia sudaro šeimos, įvairių įmonių atstovai, bičiuliai ir vairavimo entuziastai.

Ralio dalyviai 9 val. tradiciškai startavo prie Klaipėdos švyturio Burių gatvėje. Renginio organizatorių teigimu, į turiningą kelionę išskubėjo 96 ekipažai – tiek vėliavėlių buvo išdalyta. Buvo ir tokių, kurie užsiregistravo renginio dieną tik atvykę į vietą.

Penktojo „Švyturių ralio“ komandos leidosi į naują nacionalinį maršrutą, kurio metu joms teks įveikti apie 240 kilometrų. Entuziastai aplankys keliolika miestelių, jų laukia svarbios Lietuvos istorijos detales, asmenybės ir paminklai.

Penktojo „Švyturių ralio“ komandos leidosi į naują nacionalinį maršrutą, kurio metu joms teks įveikti apie 240 kilometrų.

Maža to, ekipažams teks įveikti keliasdešimt įvairių užduočių, surasti užkoduotus objektus, atsakyti į organizatorių klausimus. Tiesa, klausimai, anot organizatorių, bus pateikti taip, jog atsakymus būtų sunku rasti internete. Kai kuriuose punktuose ralio dalyvių lauks ir „Švyturių ralio“ komisarai, kurie legendą papuoš užduoties atlikimo lipduku. „Švyturių ralio“ užduotys ir legenda ekipažams buvo įteikti prieš pat startą.

Komandos finišuos Alsėdžiuose. Šią žinią „ralistai“ išgirdo taip pat tik kelionės pradžioje.

„Visų nuotaikos puikios, nuolat pabrėžiame, kad tai – šeimoms skirtas renginys, taip pat dalyvauja ir į komandas susibūrę įvairių įmonių atstovai, kolegos, štai viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ kolektyvas išriedėjo mikroautobusu. Tikimės, visi parsiveš tik geriausius įspūdžius, ko ir siekiame“, – kalbėjo „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Dalyvių laukia įvairios pramogos – ne tik turininga kelionė, bet ir šaunūs prizai.

Finišavus Alsėdžiuose vyks muzikinis pasibuvimas su maestro Sauliumi Šiaučiuliu ir atlikėja Rasa Serra. Nuobodžiauti neleis kūrybinės dirbtuvėlės, sportinės rungtys ir sočios vaišės. Suskaičiavus rezultatus, apie 16-17 val. numatomas komandų apdovanojimas.

Pirmosios vietos laimėtojams atiteks „Inchcape Motors“ bei „Ford“ komandos sveikinimai bei savaitgalio nuotykiai su stilingiausiu „Ford“ šeimos visureigiu – „Ford Kuga“. Automobilis iš salono bus paimtas su pilnu, o gražintas su tuščiu kuro baku.

Smagiausio šūkio autoriams, drausmingiausiai komandai ir kitiems pasižymėjusiems ralio dalyviams atiteks projekto „Klaipėda – Lietuvos kultūros sostinė 2017“ dovanos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių