„Noriu padėkoti Džuljetai už jos darbą ir profesionalumą, kuriuo labai daug prisidėta prie „Švyturio“ alaus sėkmės. Ją drąsiai galima vadinti įmonės legenda bei žinomiausia Lietuvos aludare“, – sako „Švyturio-Utenos alaus“ bei „Carlsberg“ grupės Baltijos šalyse vadovas Rolandas Viršilas.
D. Armonienė yra sukūrusi ne vieną populiarų alų, o žinomiausias jos kūrinys – visos Lietuvos alaus rinkos flagmanas – „Švyturio Ekstra“, pelnęs aukščiausią tarptautinį pripažinimą.
Naujoji daryklos vadovė D. Jočytė iki šiol vadovavo didžiausios Lietuvos alaus daryklos Utenoje gamybai – šias pareigas ji ėjo pastaruosius 7 metus. Viso ŠUA ji dirba 9 metus, o pastarąjį pusmetį tobulino žinias Prancūzijos „Kronenbourg“ darykloje esančiame „Carlsberg“ naujų produktų vystymo centre.
„Dalia yra profesionalė, kurios meistrystė jau yra prisidėjusi prie pokyčių visoje Lietuvos alaus rinkoje. Tikiu, kad naujos pareigos leis dar geriau panaudoti jos sukauptas žinias bei įgyvendinti sumanymus“, – teigia R. Viršilas.
D. Jočytė su komanda prisidėjo prie nealkoholinio alaus revoliucijos šalyje. Per šešerius metus, nuo 2012 iki 2018 m., nealkoholinio alaus paklausa Lietuvoje išaugo keturis kartus, o pirmąjį tikrai populiarų nealkoholinį alų šalyje kūrė D. Jočytė su komanda. Gaminti šį gėrimą sekėsi taip gerai, kad vėliau jį teko virti ir eksportuoti į „Carlsberg“ įmones kitose šalyse.
„Šitos pareigos – tikras iššūkis. Ne tik dėl naujų atsakomybių, bet ir dėl to, kad tenka stoti į D. Armonienės vietą. Tai didelis įpareigojimas. Pati noriu daugiau dėmesio skirti kraft alui, nes neabejoju, kad galime tapti tokio alaus lyderiai. Ir ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse šalyse, o gal net ir plačiau. Turim stiprią komandą, gerų idėjų, technines galimybes bei vadovybės palaikymą. Belieka kibti į darbą“, – teigia ką tik iš Prancūzijos sugrįžusi D. Jočytė.
„Švyturys Brewery“ yra bendra danų „Carlsberg“ bei amerikiečių craft alaus pionierių „Brooklyn Brewery“ darykla Klaipėdoje, pradėjusi veikti pernai vasarą. Daryklos specializacija – mažomis partijomis verdamo išskirtinio alaus gamyba.
Naujausi komentarai