Pereiti į pagrindinį turinį

Šyla santykiai tarp uostamiesčio paveldosaugininkų ir savivaldybės

2013-01-23 16:01
Šyla santykiai tarp uostamiesčio paveldosaugininkų ir savivaldybės
Šyla santykiai tarp uostamiesčio paveldosaugininkų ir savivaldybės / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdos savivaldybės ir uostamiesčio paveldosaugininkų santykiai turėtų būti gerokai šiltesni nei iki šiol – tokią žinią antradienį iš susitikimo su Kultūros paveldo departamento direktore Diana Varnaite parvežė miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Sutarėme, kad nereikia dairytis į praeitį ir ieškoti, kiek kas kokių nuoskaudų patyręs, o būtina žengti į naują dalykiškų ir korektiškų santykių etapą. Sutarėme, kad visada reikia ieškoti būdų, jog miestui svarbūs sprendimai būtų priimti“, – teigė V.Grubliauskas.

Pirmasis išbandymas, įrodysiantis, ar žodžiai taps realybe, – rekonstruotų Danės krantinių pripažinimas tinkamomis naudoti.

Nors jos restauruotos jau prieš kelerius metus, tačiau oficialiai vis dar yra netinkamos naudoti, nes ant pripažinimo eksploatuoti akto nėra paveldosaugininkų parašo.

„D.Varnaitei nuvežiau informatyvų raštą dėl krantinių epopėjos pabaigos. Neskundžiama Aukščiausiojo teismo nutartimi Kultūros paveldo departamentas yra įpareigotas pasirašyti krantinių pripažinimo tinkamomis naudoti aktą, tačiau iki šiol tai nėra padaryta. Išgirdau pažadą, jog kitą savaitę bus atsiųstas atsakymas. Tikiuosi, kad tai ir bus tas parašas ir epopėjos pabaiga“, – vylėsi Klaipėdos meras.

Su Kultūros paveldo departamento direktore jis kalbėjosi ir apie Jono bažnyčios atstatymo senamiestyje galimybes. Paveldosaugininkų išvada dėl šio projekto yra labai svarbi, jei norima ieškoti finansinės paramos atitinkamuose fonduose.

„Direktorė žadėjo, kad departamentas stengsis būti geruoju tarpininku, ir tikiuosi, jog tos pozicijos bus laikomasi. Norėčiau, kad ta geranoriška dvasia, tvyrojusi susitikimo metu, tęstųsi ir būtų jaučiama sprendžiant įvairius klausimus, kurių bus tikrai nemažai“, – į ateitį žvelgė V.Grubliauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų