Pereiti į pagrindinį turinį

Talonai papiktino pacientus

2009-01-09 09:00
Talonai papiktino pacientus
Talonai papiktino pacientus / Nerijaus jankausko nuotr. Tvarka: dabar pas visus Apskrities ligoninės Konsultacinės poliklinikos gydytojus galima patekti tik iš anksto užsiregistravus.

Nauja patekimo pas gydytoją tvarka sukėlė sąmyšį tarp pacientų. Įpratusieji, kad pas odos gydytoją galima patekti bet kuriuo metu, nemaloniai nustebo sužinoję, kad teks grumtis dėl talonų.

Naujiena nustebino

Klaipėdos apskrities ligoninės Konsultacinėje poliklinikoje (Taikos pr. 103) dermatovenerologai buvo vieninteliai specialistai, kurie pacientus priiminėdavo be išankstinės registracijos.

Tad šiemet atėjusieji pas savo gydytojus nustebo iš registratūros darbuotojų išgirdę apie būtiną išankstinę registraciją.

Pacientai piktinosi, kad apie naująją tvarką nebuvo informuoti iš anksto. Vartojantys stiprius vaistus nuo tam tikrų odos ligų žmonės negali daryti pertraukos, o pasibaigusių vaistų receptą gali išrašyti tik gydytojas. Tad susizgribusieji paskutiniąją dieną rizikavo likti be būtinų medikamentų.

Priėmė ir be talonų

Poliklinikos registratūros darbuotoja nesileido į jokias kalbas, aiškindama, kad be talonų pas specialistą patekti neįmanoma. Vizitą pas gydytoją ji galėjo pasiūlyti tik kitą dieną.

Tors registratūros darbuotoja stebino nemaloniu aptarnavimu, situaciją bandė gelbėti dirbusi gydytoja – teikdama pirmenybę iš anksto užsiregistravusiems, neatsisakė priimti ir apie talonus nieko nežinojusių pacientų.

Pakeitė po Naujųjų

Konsultacinės poliklinikos vedėja Rūta Birutė Šidlauskienė paaiškino, kad išankstinė registracija pas dermatovenerologus įvesta nuo sausio 5-os dienos.

Šie specialistai iki tol buvo vieninteliai, dirbę be talonų sistemos. Nors pas kitus gydytojus tokia tvarka galiojusi seniai.

Informacija apie pasikeitusią priėmimo pas gydytojus tvarką buvo skelbta poliklinikos lentoje. Tačiau ne visi pacientai ją pastebėdavo.

Pasak vedėjos, išankstinė registracija pas dermatovenerologus atsirado pacientų pageidavimu. Prie gydytojo kabineto žmonėms kartais tekdavo laukti po kelias valandas ir taip gaišti laiką. Eilės nutįsdavo vakarais, po darbo valandų.

Tad pacientai pageidavo užsiregistruoti iš anksto, kad galėtų žinoti tikslų apsilankymo pas gydytoją laiką.

Konsultacinėje poliklinikoje dirba keturi dermatovenerologai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų