Tapti Klaipėdos garbės piliečiu pasiūlytas V.Lygnugaris

Klaipėdos garbės piliečių sąrašą gali papildyti dar vienas miestietis. Įvairios organizacijos tokį titulą pasiūlė suteikti „Limarko grupės“ generaliniam direktoriui Vytautui Lygnugariui.

Jam suteikti Klaipėdos garbės piliečio vardą prašė Klaipėdos koncertų salė, Lietuvos jūrų muziejus, Klaipėdos irklavimo centras, M.Mažvydo pagrindinė mokykla, Klaipėdos jūreivystės mokykla, Juozapo darbininko parapijos bendruomenė, Klaipėdos jūrininkų klubas, Klaipėdos Pilies džiazo asociacija.

Visų siūlytojų nuomone, V.Lygnugaris tapti Klaipėdos garbės piliečiu nusipelnė už savo labdaringą veiklą, nes jo vadovaujama įmonių grupė yra įvairių organizacijų mecenatė, jis Klaipėdoje ir už jos ribų puoselėja jūrinė kultūrą ir veiklą.

V.Lygnugario pavardė pastaruoju metu dažnai skambėjo ir piratavimo istorijose, nes jis gelbėjo į piratų nelaisvę patekusius Lietuvos jūrininkus.

Lemiamą žodį, ar V.Lygnugaris bus paskelbtas Klaipėdos garbės piliečiu, kitą savaitę tars miesto taryba. Tačiau joje esančios frakcijos kandidatūrai preliminariai jau yra pritarusios.

Garbės piliečio ženklas klaipėdiečiui turėtų būti įteiktas per miesto gimtadienį – rugpjūčio 1-ąją, kai vyks ir kultūros magistrų pagerbimo ceremonija.

Šiuo metu Klaipėdos garbės piliečiais yra paskelbti 14 klaipėdiečių.

Pagal naujausią tvarką, per metus miesto taryba garbingą titulą gali suteikti tik vienam žmogui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių