Tarnybiniai butai – tik valdininkams

Į Klaipėdą iš kitų miestų atvykusiems darbuotojams vis sunkiau gauti tarnybinį butą – juos savivaldybė suteikia tik administracijos specialistams.

Tai numatyta valdžios pasitvirtintose tarnybinių butų suteikimo taisyklėse. Todėl Klaipėdos koncertų salės vadovybė turėjo gerokai pasistengti, kad rastų kur apgyvendinti po savaitės įstaigos orkestro meno vadovu pradėsiantį dirbti vilnietį Mindaugą Bačkų.

Koncertų salės direktorė Danutė Žičkuvienė kreipėsi į savivaldybę, kad ši naujajam darbuotojui skirtų tarnybinį butą.

„Tačiau jis gali būti skirtas tik tiems žmonėms, kurių tiesioginis darbdavys yra savivaldybės administracijos direktorius. Todėl nuspręsta Baltijos prospekto daugiabutyje esantį būstą patikėjimo teise perduoti valdyti Klaipėdos koncertų salei, kad ši naujajam meno vadovui jį ir galėtų skirti“, – sakė Socialinio būsto skyriaus vedėja Danguolė Netikšienė.

Tokiam sprendimui ketvirtadienį dar turi pritarti miesto taryba.

Tarnybinis butas M.Bačkui būtų išnuomotas trejiems metams, nes tokiam laikotarpiui sudaryta darbo sutartis.

Savivaldybei iš viso priklauso 28 tarnybiniai butai. Visi jie apgyvendinti, tuščias yra tik Baltijos prospekto daugiabutyje esantis dviejų kambarių būstas. Jis tapo laisvas, kai išsikraustė Klaipėdos universiteto darbuotojas.

Anot D.Netikšienės, šiuose tarnybiniuose butuose gyvena ne tik savivaldybės administracijos specialistai, bet ir Vyriausiojo policijos komisariato, Klaipėdos universiteto, Klaipėdos muzikinio teatro darbuotojai, kariškiai.

Šeši tarnybiniai butai turėtų atsilaisvinti, nes šiuo metu teismuose bandoma iškeldinti gyventojus.

„Vieni neišsikraustė, nors baigėsi jų darbo sutartys su atitinkamomis įstaigomis. Iškeldinti reikia ir po skyrybų butuose likusius buvusios šeimos narius“, – sakė D.Netikšienė.

Tarnybinių butų šiuo metu laukia 11 savivaldybės administracijos darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių