Tarnyboms tenka skirti daugiau dėmesio Klaipėdos regionui: ten ir nuotaikos truputį kitokios

Po pastarosios nakties išpuolio prieš Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Darius Jauniškis pripažįsta, kad tarnyboms tenka skirti daugiau dėmesio uostamiesčio regionui. Tačiau jis pažymi, kad situacija, susijusi su vandalizmo aktais, yra kontroliuojama.

VSD vadovas daugiau detalių apie incidentą, kai Molotovo kokteiliu bandyta padegti Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastatą, neteikė. Anot jo, tai yra Policijos departamento atsakomybė. Jis patikino – jeigu bus atskleista detalių, kurios leistų manyti, kad pastarasis išpuolis yra susijęs su didesnėmis grėsmėmis, tokia informacija bus paviešinta.

„Jeigu bus kažkokios informacijos – be jokios abejonės dalinsimės. Kol kas, sakau, reikėtų palaukti daugiau žinių“, – pirmadienį prie Vyriausybės žurnalistams sakė D. Jauniškis.

Klausiamas, ar dėl tokių išpuolių Klaipėdos regionui reikia skirti daugiau tarnybų dėmesio , D. Jauniškis tai patvirtino.

„Turiu pripažinti, kad taip (tenka skirti daugiau dėmesio – ELTA). Tas regionas yra pakankamai specifinis – mes žinome, kad ten yra iš seno gyvenančių daug kitataučių. Ten turbūt tam tikro radikalizmo apraiškų yra – gal šiek tiek daugiau nei bendrai Lietuvoje paėmus“, – kalbėjo jis.

„Ten turbūt ir nuotaikos truputį kitokios nei bendrai“, – pridūrė VSD direktorius.

Tačiau D. Jauniškis patikino – situacija yra kontroliuojama.

„Bet nėra nieko, kas nebūtų kontroliuojama“, – apibendrino žvalgybos vadovas.

ELTA primena, kad Klaipėdoje pirmadienio vidurnaktį Molotovo kokteiliu bandyta padegti Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastatą. Incidento metu kilo gaisras, per jį aprūko pastato siena.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu.

Savo ruožtu Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla teigia, kad tiriant šį išpuolį nustatyta asmenų, kuriuos ketina apklausti, ratas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai be abejo

Tai be abejo portretas
Vilniuje visų nuotaika tolygi, vienoda, kadangi visi pašerti tais pačiais vaistukais ir tais pačiais narkotizuojančiais preparatais, todėl jokių bėdų su Vilniaus populiacija nėra, jie prasiskolinę, pasirinkimo neturi, ką jiems sušėrė, tą ir surijo. Na, Klaipėdoje kiek kitaip. Nuotaikų nepavyko nureguliuoti pagal vieną pageidaujamą kryptį ir tik vienodu mąstymu visus sulyginti. Kas bus?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių