Pereiti į pagrindinį turinį

Tarp užsikrėtusiųjų koronavirusu – uostamiesčio policininkė

2020-03-24 10:29

Koronavirusas iš uostamiesčio policijos patrulių tarpo eliminavo jauną kolegę. Infekuota moteris gydosi namuose. Tuo metu areštinės darbuotojai dėl girto vairuotojo buvo priversti kelioms dienoms izoliuoti visą pamainą.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Klaipėdos AVPK ir Scanpix nuotr.

Kovo 16-ąją po atostogų Anglijoje į tarnybą turėjo grįžti jauna Patrulių rinktinės policininkė. Laikydamasi reikalavimo saviizoliuotis, pareigūnė nėjo į darbą.

Ji jautė tik lengvus ligos požymius, todėl vos tik pradėjo veikti mobilieji patikros punktai, mergina nuvyko pasitikrinti.

Nors pareigūnės nevargino sunkūs susirgimo pojūčiai, testas parodė, kad ji užsikrėtė. Pareigūnė gydosi namuose, medikamentinis gydymas jai netaikomas, tikimasi, kad jaunas organizmas pats apsigins nuo viruso.

Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas patikino, kad kolegos kasdien bendrauja su bendradarbe telefonu, atneša jai maisto, kurį saugiai palieka prie durų, palaiko ją psichologiškai.

Kadangi pareigūnė buvo atsakinga ir su pulko nariais nebuvo susitikusi, o namuose gyvena viena, tikėtina, kad ji viruso nepaskleidė.

„Taip gali atsitikti kiekvienam, nė vienas nesame apsaugotas nuo užkrato, todėl labai saugome kiekvieną pareigūną ir džiaugiamės kolegės sąmoningumu. Todėl stengiamės saugoti visus bendradarbius, su teismas ir prokuratūra bendraujame teletiltais. Viliamės geriausio“, – kalbėjo A.Motuzas.

Pastarosiomis dienomis būta baimės ir dėl į areštinę patekusio asmens. Savaitgalį policininkai sulaikė girtą vairavusį vyrą. Nors karantino sąlygomis stengiamasi į areštinę nevežti sulaikytų asmenų, šis atvejis neleido pasielgti kitaip.

Išsiblaivęs vyras pradėjo kosėti ir papasakojo neseniai grįžęs iš užsienio.

Visa tuo metu areštinėje dirbusių policininkų pamaina buvo pasiųsta saviizoliuotis ir laukti pažeidėjo testo rezultato.

Šį kartą viskas baigėsi laimingai – paaiškėjo, tad vyras nėra infekuotas, tad ir jo sulaikymo metu areštinėje dirbę pareigūnai galėjo grįžti į darbą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų