Tarptautinei Ukrainos mokyklai oficialiai leista veikti Klaipėdoje

Klaipėdoje įsikūrusiam Tarptautinės Ukrainos mokyklos padaliniui oficialiai leista veikti ir gauti valstybinį finansavimą.

„Šiandien jau pasirašytas ministrės įsakymo pakeitimas dėl sutikimo Tarptautinei Ukrainos mokyklai vykdyti programą ir Klaipėdos padalinyje“, – BNS informavo švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės atstovas spaudai Dainoras Lukas.

Mokykla vykdė veiklą ir iki šiol, tačiau nepatvirtinus jai leidimo vykdyti ugdymą pagal Ukrainos švietimo programą, įstaiga negalėjo gauti mokinio krepšelio lėšų.

Tarptautinė Ukrainos mokykla veikia ir Vilniuje. Abiem padaliniams anksčiau buvo kilę problemų teikiant ministerijai įvairius dokumentus, gaunant higienos pasą.

Įstaigos pateiktais duomenimis, iš viso dviejuose padaliniuose mokosi apie 1200 moksleivių: per 700 – Vilniuje ir apie 500 – Klaipėdoje. Anksčiau skaičiuota, kad iki mokslo metų pabaigos Tarptautinė Ukrainos mokykla iš viso galėtų gauti apie 2,5 mln. eurų mokinio krepšelio lėšų.

Klaipėdos padalinys įsikūręs buvusio Galvanausko mokymo centro patalpose Alyvų gatvėje, Vilniuje – buvusiose Vilniaus kolegijos patalpose Studentų gatvėje.

Abiejuose padaliniuose visi moksleiviai ir dauguma mokytojų yra ukrainiečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nežiniukams

nežiniukams portretas
NATO visos šalys visos visos pripažino okuantę teroriste,tuoj ir ES pripažins.

Asas

Asas portretas
Nieks nepripažino Rusijos teroristine šalimi, beretinė tu nuokruša. Gydyk savo chocholš skalautą galvą, bes akivaizdu, kad nei smegenų nei proto.

puiku

puiku portretas
Nuostabu.Padėlime visi,kaskiek galime didvyrei Ukrainai,kovojančiai už visos Europos laisvę,taiką ir demokratiją.Padėkime , ne s juos užpuolė orkai,banditai,kaip rašoma, išsigimėliai.Jau net NATO šalys visos pripažino RuZiją teroristine.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių