Tarpušvenčiu Klaipėdos valdininkai išėjo atostogų

Klaipėdos savivaldybėje tarp Kalėdų ir Naujųjų Metų švenčių atostogų pasiprašė 85 darbuotojai.

Savivaldybė informavo, kad administracijos direktorius Gintaras Neniškis atostogų išėjo nuo gruodžio 27 iki 29 d. Jį pavaduoti paskirtas direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė taip pat atostogavo nuo gruodžio 27 iki 30 d.

Savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Inga Gelžinytė-Litinskienė suskaičiavo, kad tarpušvenčiu tik vienai dienai atostogas pasiėmė aštuoni savivaldybės darbuotojai.

"Dviejų dienų atostogų pasiprašė aštuoni darbuotojai. Trims dienoms atostogų išėjo devyni žmonės. O keturioms dienoms atostogas pasiėmė 60 darbuotojų", – sakė Personalo skyriaus vedėja.

Iš viso savivaldybėje dirba 426 darbuotojai, tad atostogų tarpušvenčiu išėjo apie 20 proc. tarnautojų.

Darbas vyksta tuo pačiu ritmu.

"Gyventojų aptarnavimas yra užtikrintas ir jis yra vykdomas. Veikia ir Klientų aptarnavimo centras, nesvarbu, ar tai tarpušventis. Darbas vyksta tuo pačiu ritmu. Daliai darbuotojų tenka pavaduoti kolegas. Kažkas dalį užduočių spėjo atlikti anksčiau, dalis darbuotojų turi užduotis, kurias galės atlikti grįžę iš atostogų", – paaiškino I. Gelžinytė-Litinskienė.

Gali būti ir taip, kad metų pabaigoje darbų intensyvumas kai kuriuose padaliniuose nėra toks aukštas.

"Pavyzdžiui, Švietimo skyriuje darbų krūvis rugsėjo ir gruodžio mėnesiais tikrai skiriasi. Kiekvienas padalinys atsižvelgia į krūvį. Kiekvienas darbuotojas privalo atostogauti, negali kaupti atostogų dienų, o pailsėjęs dirba kur kas efektyviau. Mes privalome užtikrinti galimybę žmonėms atostogauti", – paaiškino Personalo skyriaus vadovė.

Savivaldybėje yra kelios dešimtys padalinių, kuriuose dirba mažiausiai po kelis specialistus, todėl tokio padalinio, kuriame nebūtų kam pavaduoti atostogaujantį kolegą, nėra.

"Personalo skyrius taip pat išleido atostogauti vieną darbuotoją. Niekas net nepajus, kad vieno darbuotojo nėra. Gebame "šešėliuoti ir dengti" kolegų darbą", – patikino Personalo skyriaus vedėja I. Gelžinytė-Litinskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patys švenčia,

Patys  švenčia, portretas
O žmonės negali laiku atvažiuoti į darbą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių