Pereiti į pagrindinį turinį

Taupantieji vasarį už šilumą mokėjo mažiau

2013-03-21 10:43
Taupantieji vasarį už šilumą mokėjo mažiau
Taupantieji vasarį už šilumą mokėjo mažiau / Archyvo nuotr.

Klaipėdos daugiabučiai namai, prisijungę prie „5 žingsnių šilumos taupymo programos“, šių metų vasarį, palyginti su tuo pačiu 2010 m. laikotarpiu, šilumą vartojo beveik 15 proc. efektyviau. Tai rodo bendrovės „Mano būstas“ išanalizuoti duomenys.

2013 m. vasario mėnesį vidutinis svertinis šilumos suvartojimo koeficientas įmonės administruojamuose namuose siekė 35,67. Šis rodiklis sumažėjo 14,6 proc., palyginti su atitinkamu 2010 m. laikotarpiu, kai jis sudarė 41,78.

Kuo šis koeficientas mažesnis, tuo šiluma daugiabučiuose vartojama efektyviau.

Skaičiuojama, kad prie „5 žingsnių šilumos taupymo programos“ prisijungę uostamiesčio daugiabučiai vasarį sutaupė daugiau nei 66 tūkst. litų.

Dar prieš prasidedant šiam šildymo sezonui bendrovės „Mano būstas“ prižiūrimuose Klaipėdos daugiabučiuose buvo aktyviai diegiamos šilumą taupančios priemonės: keičiami pasenę šilumos punktai, statomi modernūs automatizuoti įrenginiai, montuojami nauji ir sandarinami seni langai bei laiptinių durys, montuojama šilumos sistemų balansavimo įranga, pasenusi šilumos vamzdynų izoliacija keičiama nauja. Dėl to kai kuriuose daugiabučiuose šilumos sutaupymas siekė 30 proc. ir daugiau.

„Tiek ir šių metų sausį, tiek ir vasarį prie “5 žingsnių šilumos taupymo programos„ prisijungusių klaipėdiečių daugiabučiuose šiluma buvo vartojama efektyviau. Tai džiugina, nes realūs skaičiai rodo, jog taupyti šilumą tikrai verta. Nors žiema eina į pabaigą, “nesandarių„ namų gyventojus raginčiau nelaukti kito šaltojo sezono ir jau dabar pasirūpinti šilumą taupančiomis priemonėmis, kurias reikėtų įgyvendinti savo namuose“, – kalbėjo bendrovės „Mano būstas“ Klaipėdos regiono vadovas Mindaugas Genys.


5 žingsnių šilumos taupymo programa

Prie „5 žingsnių šilumos taupymo programos“ visoje Lietuvoje jau yra prisijungę 800 daugiabučių namų, iš kurių beveik 200 – Klaipėdoje. Prie programos prisijungę klaipėdiečiai 2011–2012 m. sezonu sutaupė 623 tūkst. litų.

Kokių žingsnių rekomenduojama imtis, siekiant taupyti šilumą, kaip prisijungti prie iniciatyvos, galima sužinoti interneto svetainėje www.taupykimesiluma.lt bei „Facebook“ paskyroje http://www.facebook.com/taupykimesiluma. Apie programos įgyvendinimą savo name gyventojai gali sužinoti kreipęsi tiesiogiai į administruojančią bendrovę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų