Tauralaukyje kyla maištas

Tauralaukio gyventojai per porą dienų susivienijo ir surinko šimtą parašų dėl kaimynystėje ketinamo statyti prekybos centro. Žmones įsiutino tai, kad komercinės paskirties sklypo savininkai nuo jų atsitvėrė tylos siena, o apie realius projektuotojų ketinimus jiems pavyko sužinoti tik dabar.

Tauralaukio gyventojai per porą dienų susivienijo ir surinko šimtą parašų dėl kaimynystėje ketinamo statyti prekybos centro. Žmones įsiutino tai, kad komercinės paskirties sklypo savininkai nuo jų atsitvėrė tylos siena, o apie realius projektuotojų ketinimus jiems pavyko sužinoti tik dabar.

Parduotuvės nenori

"Kai mes čia įsigijome būstus, mums buvo aiškinama, kad kada nors čia atsiras poilsio ir pramogų centras su kirpyklomis, grožio salonais. Visa tai skambėjo, lyg būtų kuriama SPA centro vizija. Tačiau netikėtai sužinome, kad detalusis planas šiam sklypui jau paruoštas, o statyti ketinama elementarų prekybos centrą, kuris mūsų kvartalui visai nėra būtinas", – pirmadienio vakarą susirinkę piktinosi Tauralaukio gatvės gyventojai.

Aistros kilo dėl Tauralaukio ir Klaipėdos gatvių sankirtoje projektuojamo prekybos centro, kuris Klaipėdos savivaldybės išplatintame pranešime įvardijamas kaip visuomenei svarbus statinys.

"Juk ta visuomenė esame mes. O niekas mūsų net neklausia, ką mes galvojame apie tokį projektą. Ir kodėl tam projektui nereikia poveikio aplinkai vertinimo?" – šiurpo Lina Gedvilienė.

Sklypas, kuriame planuojama statybas, yra kitapus gatvės, po kelių daugiabučių namų langais. Iš kitos pusės jis priglunda prie trijų privačių namų sklypų. Nuo prekybos centro juos skirs vos 17 metrų žalios pievelės juosta.

"Nejau uostamiesčiui per maža prekybos centrų? Mūsų kvartalui net nereikia papildomos parduotuvės. Visi esame dirbantys, pakeliui namo galime sustoti net keliose parduotuvėse. Apmaudu dėl to, kad perkant būstą mums buvo aiškinama, kad čia – privilegijuotas kvartalas, kad bus vystomi tik išskirtiniai projektai. O dabar statys eilinį prekybos centrą, ir su žmonėmis niekas net nesišneka", – piktinosi Tauralaukio gatvės gyventoja Oksana Špric.

Kyla baimių virtinė

Pirmadienį gyventojų atstovai su keliais jiems rūpimais klausimais atžingsniavo į Klaipėdos savivaldybę. Tačiau paaiškėjo, kad gyventojų rašto niekas iš valdininkų net nesutiko priimti.

"Išgirdome patarimą, kad jei mums kas nors nepatinka, galime susimesti ir nusipirkti šį sklypą, kad jame galėtume patys šeimininkauti", – šiurpo gyventojai.

Gyventojams išaiškinta, jog pasiūlymai dėl projekto jo rengėjui gali būti teikiami nuo balandžio 2 d. iki balandžio 15 d., 10 darbo dienų, raštu, elektroniniu paštu.
Sklypo, kuriame planuojamos statybos, savininkas ir projekto užsakovas yra įmonė "RBC Klaipėda", įsikūrusi Vilniuje.

"Joje oficialiai dirba tik vienas žmogus. Man tai nekelia pasitikėjimo. O ir kas mane priims, jei aš nuvažiuosiu į šią kontorą?" – retoriškai klausė vieno kaimyninių namų gyventojas.

Įsitikinę, kad neva įmonė "RBC Klaipėda" yra viena iš "Homburg" kompanijos antrinių įmonių, gyventojai kėlė klausimą, kas kontroliuos prekybos centro statytojus, kad nepasikartotų Latvijoje nutikusi tragedija.

"Juk Latvijoje sugriuvusią "Maximos" parduotuvę statė kaip tik "Homburg" kompanija. Žinome, kad ir šiame prekybos centre ketinama ant stogo įrengti teniso aikštynus. Man asmeniškai neramu, kad nepasikartotų kaimynų nelaimė", – nuogąstavo Aleksandras Sevdojanas.

Gyvenimo kokybė pasikeis

Kvartalo gyventojams naujasis prekybos centras nekelia susižavėjimo dėl to, kad jam atsiradus, ramybės šiame rajone nebus galima tikėtis.

"Nuo ankstyvo ryto veš į parduotuvę produktus, bildės sunkiasvorė technika. Įtariu, kad netrukus šiukšlių konteinerius pradės tikrinti asocialūs asmenys. Po langais bus nuolatinis triukšmas. O dabar mes vakarais klausomės Danės varlių kurkimo", – kalbėjo A.Sevdojanas.

Larisa Mordynskaja tikino, kad projektuotojai turėjo pranešti gyventojams, ką ruošiama statyti jų panosėje.

"SPA centras nuo prekybos centro labai skiriasi. Sveikatingumu čia net nekvepės. Mūsų gyvenimo kokybė prastės, gal net ir kris būsto kaina", – baiminosi gyventoja.

Irina Grasevič pastebėjo, kad viso kvartalo jaunos mamos neturi jokios vietos, kur galėtų žaisti jų vaikai.

"Bent vaikų aikštelę įrengtų. O štai prie šio šimtamečio ąžuolo žaidžia mūsų vaikai. Vadinasi, ir jis kris per statybas", – apgailestavo moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

svajotojai

svajotojai portretas
Reikia parduotuvės mums tauralaukyje, kuo greičiau pastatys tuo geriau :) ir bus tas prekybos centras ten ar ne vistiek sklypai pigs.MIesto centre užsimanė erdvės ir ramybės :) taip nebus mielieji

a

a portretas
centrų gana ,bet mokyklėlė mirtinai reikalinga,neskaitant esamos'

to O

to O portretas
Na, parduotuvė parduotuvei nelygi... Parduotuvė - ne prekybos centras. Kam čia pašonėj amžinai smirdinti Norfa reikalinga???
VISI KOMENTARAI 72

Galerijos

Daugiau straipsnių