Pereiti į pagrindinį turinį

Teatro aikštėje nebeliko namelių

2018-05-12 15:30

Iš Teatro aikštės pagaliau išgabenti mediniai nameliai, kurie skirti šventinei prekybai. Miestiečiai jau kurį laiką stebėjosi, kodėl statiniai stūkso nenaudojami miesto širdyje.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Gyventojams užkliuvo ir tai, kad dalis namelių apsukti plastikine plėvele. Svarstyta, kad gal juos čia kažkas pamiršo.

Šventinei prekybai skirti nameliai į Teatro aikštę atvežti praėjusių metų gruodį, prieš eglutės įžiebimo šventę. Jie galėjo stovėti iki gegužės. Tokiam laikui buvo išduotas savivaldybės leidimas.

Namelių neskubėta išvežti, nes galvota, kad prekyba juose galėtų vykti ne tik šventiniu laikotarpiu. Viltasi, kad nameliai sudomins suvenyrų ar gintarų prekeivius, tačiau taip nebuvo.

Penktadienį nameliai iš Teatro aikštės buvo išvežti. Dabar turėtų prasidėti šios viešosios erdvės tvarkymo darbai. Žadama, kad vaizdas pasikeis.

Teatro aikštėje ketinama pastatyti daugiau suoliukų, gėlynų. Jau šią vasarą lankytojai galės naudotis ir nemokamu belaidžiu internetu.

Tamsiaisiais metų sezonais Teatro aikštę žadama apšviesti, tačiau dar nenuspręsta, kaip tai padaryti. Numatoma atnaujinti ir fontaną. Prie jo bus galima išgirsti Anikės dainą ar istoriją apie mergelės gyvenimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų