Teismai užčiaupė burną Ingai Rinau?

Klaipėdietė Inga Rinau gyvena baimindamasi, kad Lietuvos žurnalistai neprisimintų skandalingos jos kovos už dukrelę istorijos. Net pats nekalčiausias moters pasakojimas apie savo išgyvenimus Vokietijos teisme gali atsisukti prieš ją pačią.

I.Rinau istorijai prieš porą metų Lietuvoje daug kas nebuvo abejingi. Moteris kovojo su buvusiu sutuoktiniu dėl jųdviejų dukrelės globos.

Gyvenimo aplinkybių priversta po ištuokos su vyru vokiečiu 2006 metų liepą moteris parsivežė į Lietuvą abu savo vaikus. I.Rinau turi sūnų iš pirmos santuokos ir dukrelę iš antrosios.

Keliskart kviesta į teismo posėdžius Vokietijoje moteris nevažiavo, todėl buvo pavadinta vaiko pagrobėja.

Galiausiai prieš porą metų buvęs I.Rinau sutuoktinis jėga išsivežė dukrelę į Vokietiją. Kadangi oficialiai jam buvo pripažinta vaiko globa, pareigūnai nutraukė prieš jį bet kokius veiksmus.

Nuo tada I.Rinau kas dvi savaites važiuoja aplankyti dukrelės, kuri dabar gyvena su tėvu ir jo drauge.

Neoficialių šaltinių teigimu, mama gali bendrauti su mergaite tik stebima vietos vaikų teisių saugotojų. Reikalaujama, jog su vaiku lietuvė bendrautų vokiškai, kad stebėtojai galėtų suprasti, apie ką kalbama.

Dienraščio žiniomis, dveji metai nuolatinių kelionių išsekino ne tik moters sveikatą, bet ir piniginę. Pradžioje noriai aukoję I.Rinau advokatų paslaugoms apmokėti, tautiečiai, regis, nustojo ją remti.

Klaipėdos universitete dirbanti moteris dažniausiai būna išsijungusi mobiliojo ryšio telefoną ir kategoriškai atsisako bendrauti su žurnalistais. Neretai ji būna prislėgtos nuotaikos.

Neoficialių šaltinių teigimu, kiekvienas Lietuvos spaudoje atsiradęs sakinys apie šios moters išgyvenimus būna nusiunčiamas į Vokietiją ir teisme gali atsisukti prieš ją.

Vokietijoje tarp buvusių sutuoktinių tebevyksta bylinėjimasis dėl dukros globos.


Šiame straipsnyje: Inga RinauRinau

NAUJAUSI KOMENTARAI

jav

jav portretas
gaila man ingos.gal reiketu i jav kreiptis.juk jacka irgi kreipesi pagalbos i jav

Na

Na portretas
Bet gi kaifas buvo uz uzseniecio teketi. Ko dabar verkia, lai ir gyvena...

incognito

incognito portretas
Maziau zargstytis reikejo svetimatauciui
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių