Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas: dėl žmogžudystės – nekaltas

2013-02-07 16:02
Teismas: dėl žmogžudystės – nekaltas
Teismas: dėl žmogžudystės – nekaltas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kartą už žmogžudystę jau teistas girtaujantis ir nedirbantis vyras, kaltintas dar vienu nužudymu, Klaipėdos apygardos teismo išteisintas, tačiau į laisvę neišėjo.

Pernai balandžio viduryje Šilutės rajone Laučių kaime nuo patirtų sumušimų namuose mirė Janina Platakienė.

Pradėję tyrimą pareigūnai išsiaiškino, kad ją ir jos sutuoktinį Romualdą sumušė sugėrovas Kazys Aleksandravičius.

Šis 57 metų kartą už nužudymą teistas vyras lemtingą vakarą buvo pas Platakius ir girtavo su šeimos galva. Nuo pat tyrimo pradžios jis tikino gėręs tik su R.Platakiu ir jo žmonos, grįžtančios iš parduotuvės, nesulaukė, apsvaigo ir užmigo.

Tačiau parą namuose sumuštos ir medikų pagalbos nesulaukusios moters sutuoktinis kelis kartus pasakojo šią istoriją vis kitaip.

Šis tikino, kad svečias sumušė ne tik žmoną, bet ir jį patį. R.Platakis aiškino bandęs ginti savo moterį, bet gavo smūgį į šoną. Todėl K.Aleksandravičius buvo kaltinamas ir sulaužęs jam šonkaulį.

Vakar Klaipėdos apygardos teismas paskelbė sprendimą šioje byloje. K.Aleksandravičius išteisintas, nesurinkus pakankamai jo kaltės įrodymų.

Argumentuodamas tokį sprendimą teisėjas kėlė dvi versijas. Spėjama, kad K.Aleksandravičius ir R.Platakis užmigo, vėliau iš parduotuvės grįžo J.Platakienė ir parnešė pigaus vyno bei alaus.

Gali būti, kad moteris gėrė viena, o pabudęs sutuoktinis ją užklupo ir jie susimušę vienas kitą sužalojo.

Galėjo būti, kad parėjusi iš parduotuvės J.Platakienė girtavo su vyru.

Teismo manymu, kaltininkas galėjo būti ne kartą moterį skaudžiai mušęs jos sutuoktinis.

Tačiau dabar išaiškinti tikrąją tiesą bus sunku, kadangi kartą teisme paliudijęs R.Platakis mirė ir jo dar kartą paklausti apie lemtingojo vakaro įvykius jau nebeįmanoma.

Nors teismas išteisino K.Aleksandravičių, į laisvę jis kol kas neišeis, mat pernai jis buvo nuteistas dar ir už už tai, kad Šilutėje pro langą į vieną namą įmetė akmenį ir taip sužalojo moterį.

Kaltinimą palaikiusi prokurorė įsitikinusi, kad skųs šį sprendimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų