Teismas nagrinėja šiukšlių rinkliavos teisėtumą (atnaujinta)

Trečiadienį Klaipėdos apygardos administraciniame teisme pradėta nagrinėti byla dėl vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų tvarkymą teisėtumo. Šios bylos nagrinėjimas jau buvo atidėtas tris kartus.

Bylos nagrinėjimas būdavo atidedamas, nes į posėdį neatvykdavo atstovas iš Vyriausybės. Šiandien Teisės departamento direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Pilibaitis pasirodė teisme, kuriame jis planuoja išsakyti Vyriausybės poziciją šiuo klausimu.

Ištirti vietinės rinkliavos įvedimo ir nustatymo teisėtumą Klaipėdoje rugsėjį teismo paprašė tuometinis seimo narys Vytautas Čepas. Šioje byloje jo ieškinį perėmė parlamentarė Irena Šiaulienė. Vėliau prie šių politikų prisijungė dar vienas parlamentaras - Evaldas Jurkevičius.

Trečiuoju suinteresuotuoju asmeniu šioje administracinėje byloje yra Vyriausybės atstovo tarnyba. Vyriausybės atstovės Kristinos Vintilaitės teigimu, rinkliava turi būti skaičiuojama ne pagal būsto plotą, o pagal gyventojų skaičių. Jos neįtikino rinkliavos administratorių teiginiai, esą skaičiuoti mokestį nuo gyvenamojo ploto teisingausia. Mat panaikinus prievolę deklaruoti gyvenamąją vietą, nustatyti žmonių skaičių butuose sudėtinga.

Nuosprendis šioje byloje bus sklebiamas balandžio 3 d.


Šiame straipsnyje: šiukšlių rinkliava

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių