Pereiti į pagrindinį turinį

Televizijos žiūrovams – išbandymas dažniais

2013-02-28 18:02
Televizijos žiūrovams – išbandymas dažniais
Televizijos žiūrovams – išbandymas dažniais / Shutterstock nuotr.

Televizijos siųstuvų dažnių pokyčiai palies ir klaipėdiečius, tačiau žadama, kad nepatogumai bus minimalūs, o juos pajus nedidelė dalis vartotojų.

Šią savaitę televizijos siųstuvų dažniai buvo keičiami Marijampolėje, todėl ir uostamiesčio gyventojai sukruto domėtis, kas laukia jų.

Ryšių reguliavimo tarnybos Radijo ryšio departamento direktorius Mindaugas Žilinskas informavo, jog televizijos siųstuvų dažniai Klaipėdoje bus keičiami tik kovo 26 dieną.

„Be to, toks dažnių keitimas visiškai neaktualus tiems žmonėms, kurie žiūri kabelinę arba palydovinę televiziją. Dėl dažnių keitimo savo televizorius turės pareguliuoti tik tie, kurie žiūri skaitmeninę antžeminę televiziją, o tokių mieste tikrai yra mažuma“, – teigė M.Žilinskas.

Jis aiškino, kad tie klaipėdiečiai, kuriems yra aktualus televizijos siųstuvų dažnių pasikeitimas, kovo 26 dieną turės pasikeisti priedėlio ar televizoriaus nustatymus – iš naujo atlikti programų paiešką. Jei tai atlikus kai kurių programų vartotojai nebematys, tuomet būtina atkurti priedėlio gamyklinius parametrus, patikrinti, ar įjungtas antenos stiprintuvo maitinimas, ir iš naujo atlikti automatinę kanalų paiešką.

Vartotojai dėl televizijos siųstuvų dažnių pokyčių bus konsultuojami nemokamu telefonu 8 800 200.

„Juo paskambinus, konsultantai tikrai paaiškins, kokius distancinio valdymo pultelio ar televizoriaus mygtukus paspausti, kad viskas gerai veiktų. Kritiniu atveju, jei žmonės niekaip nesugebės susitvarkyti patys, specialistai atvyks į namus“, – tvirtino M.Žilinskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų