Tėvai sutrikę: vaikus į darželius teks vežti į kitą miesto pusę

Dėl netrukus prasidėsiančios lopšelio-darželio "Puriena" rekonstrukcijos jį lankantys ar ketinantys lankyti vaikai kuriam laikui turės apsistoti kitur. Kai kurie tėvai liko nepatenkinti, kad teks pakoreguoti kasdienį maršrutą.

Kraustymasis apkarto

Naikupės gatvėje įsikūrusios "Purienos" renovacija truks apie pusantrų metų. Kol lopšelyje-darželyje vyks rekonstrukcijos ir plėtros darbai, darbuotojus su vaikais planuojama išskirstyti po šešias skirtingas uostamiesčio švietimo įstaigas.

Kraustymasis iš vienos vietos į kitą daugeliui tėvų jau spėjo apkarsti nė neprasidėjęs.

"Nuo birželio 1-osios lankome darželį-lopšelį "Bangelę", o rugpjūtį mėnesiui mus perkels dar į kitą vietą. Galiausiai nuo rugsėjo teks kasryt važinėti iš vadinamojo Žvejybos uosto, kur gyvename, į I.Simonaitytės gatvę. Mums tai – per toli", – piktinosi į "Purieną" savo dukrą vedanti klaipėdietė.

Moteris stebėjosi, kodėl jos vaikui nebuvo leista lankyti arčiau namų esančios įstaigos.

"Iš pradžių buvo kalbama apie patalpas prie "Akropolio", tai – gana patogus variantas, viskas – vienoje vietoje. Tačiau dabar rinktis, kaip paaiškėjo, nebegalime. Perkelia į Laukininkų mikrorajoną, ir viskas. Mano mergaitė trejų metukų, tikrai bus sudėtinga kiekvieną dieną trenktis į kitą miesto galą. Atsisakyti vietos irgi negalime, nes ir taip labai sudėtinga ją gauti", – nuogąstavo klaipėdietė.

Nepatogumai – laikini

Kaip sakė lopšelio-darželio "Puriena" direktorė Virginija Letukienė, šiuo metu skaičiuojamas įstaigos turtas, vyksta kraustymasis. Tuo metu vaikai vasaros laikotarpiui yra paskirstyti po kelis skirtingus darželius.

Jos žodžiais, tai – laikini pokyčiai. Mažyliai bus perkelti į kuo artimesnes ugdymo įstaigas.

"Lopšelio grupės yra formuojamos dviejose vietose. Ten, kur buvo surastos tokio amžiaus vaikams tinkamos sąlygos, tai yra Laukininkų gatvėje esančiame lopšelyje-darželyje "Du gaideliai" ir "Žemuogėlėje", įsikūrusioje Statybininkų prospekte. Taip pat dalis vaikų atsidurs įvairiose uostamiesčio mokyklose. Į "Žemuogėlę", Klaipėdos "Gilijos" pradinę mokyklą pakliuvo didžioji dalis vaikų, kurių broliai ir seserys šiuo metu lanko mūsų darželį. Kad vienai šeimai nebūtų per didelis atstumas į dvi skirtingas vietas vežioti vaikus. Kitais atvejais mažieji buvo nukreipti į "Du gaidelius", – komentavo direktorė.

Pašnekovė tikino, kad situacija su tėvais buvo apkalbėta ir visi su šiomis sąlygomis sutiko.

"Todėl labai pikta, kad nepatenkinti tėveliai ieško užtarimo kitur. Kalbant apie naujai formuojamas grupes, miestiečiai turėjo teisę dar palaukti ir nelankyti darželio. O jeigu prispaudė bėda, vadinasi, teks vaikus vežti dešimt minučių ilgiau į ne tokią patogią vietą", – kalbėjo V.Letukienė.

Prie visų neprisitaikysi

Iš viso dešimt lopšelio-darželio grupių su 190 vaikų bus paskirstytos po šešias skirtingas įstaigas. Todėl, "Purienos" direktorės žodžiais, prisitaikyti prie visų yra neįmanoma, o tėvų pretenzijos – nepagrįstos.

"Paprasčiausiai reikia kantrybės. Jei netenkina vieta, galima iš viso nesudaryti sutarties su mūsų darželiu. Tiesiog prašome truputį daugiau supratimo. Visų norų ir pageidavimų neįmanoma išpildyti", – teigė pašnekovė.

Lopšelio-darželio rekonstrukcijos ir plėtros projekto preliminari vertė – apie 3,4 mln. eurų. Iš jų beveik 1,55 mln. eurų skirs miesto savivaldybė. Apie 1,84 mln. eurų – Klaipėdos uosto direkcija. Statybos darbus planuojama pradėti artimiausiu metu, pasibaigus viešųjų pirkimų procedūrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautė

Vytautė portretas
Per tokį trumpą laikotarpį tikrai ,kad niekas nepastatys.Bet problema tai ne ta.Šioje miesto dalyje, o ypač ties Pempininkų centru-darželių apstu.Ir čia dar išdyks vienas gigantas.O va šiaurinėje miesto dalyje -nė vieno. Toks didelis rajonas,tai ir Dragūnų ir Miško kvartalo o kur dar privačių namų rajonai,kurie dygsta ,kaip grybai ,ten žmonės neturi ,kur vaikus vesti į darželį.

Anonimas

Anonimas portretas
Norėčiau tik palinkėti Purienos kolektyvui turėti savo bendruomenėje kuo mažiau tokių pasipiktinusių mamyčių, išgyventi renovaciją per kuo trumpesnį laiką ir grįžti į naujus, erdvius ir gražius namus, SĖKMĖS JUMS!

Anonimas

Anonimas portretas
Aš nustebusi...pasipiktinusios mamytės, ką labiausiai moka, tai piktintis. Aš tik už tai, kad darželiai renovuotųsi, gražėtų, juose atsirastų daugiau grupių. Bet, kad tai vyktų, reikia ir toms pasipiktinusioms mamytėms šiek tiek daugiau supratimo ir bendradarbiavimo su darželio bendruomene. Nėi viena nepamąsto, kaip sunku viską suderinti, apgalvoti, sustrateguoti, ir gauti rezultatą, kuris visus tenkintų. Be to, ten dirbančioms moterims taip pat pasikeičia darbo vietos, joms taip pat reikia važinėti po kitus darželius negi auklėtoja ne žmogus?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

  • Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana
    Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana

    Dr. Saulius Bučas Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui įteikė ypatingą dovaną – maždaug 7 tūkst. metų senumo mezolito pabaigos kirvuką iš elnio rago. Mokslininkas rado jį parko teritorijoje, pajūrio ruo...

  • Klaipėdiečius kviečia į talką
    Klaipėdiečius kviečia į talką

    Šiemet Klaipėdą švarinti kviečiama paskutinį balandžio savaitgalį. ...

  • Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas
    Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas

    Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgaliais, o nuo trečiadienio iki sekmadienio. ...

  • Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama
    Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama

    Atšilus orams, viešose vietose lesinti paukščius draudžiama, tai buvo galima daryti tik žiemą, dabar paukščiai turi patys ieškotis natūralaus maisto. ...

  • Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų
    Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų

    Joniškės gatvėje buvo pastebėta moteris, kuri, išlipusi iš savo automobilio, bandė nusiskinti praėjusių metų rudenį vietinių gyventojų pasodintus narcizus. Atlikti šį „darbą“ jai esą sutrukdė vyras, tuo met...

    1
  • Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda
    Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda

    Skulptūrų parkas, pritraukiantis vis daugiau lankytojų, sulaukia ir pastabų. Antai kažkas teigė pastebėjęs, esą parke gerokai sumažėję inkilų, o kai kurie likę – aplūžę ir nebetinkami sparnuočiams gyventi. ...

    4
  • Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma
    Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma

    Susisiekimo ministerija šiemet Klaipėdos miesto gatvių, kiemų ir juose esančių automobilių stovėjimo aikštelių bei dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui ir remontui skyrė milijonus eurų. Trečdalis šios sumos numatyta dau...

    5
  • Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos
    Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos

    Praėjus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai Turto bankas paskelbė parduosiantys buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatus, esančius Taikos prospekte, bei du namus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje, lig šiol dar neparengti j...

  • Melnragėje pasigesta informacinio stendo
    Melnragėje pasigesta informacinio stendo

    Ties įėjimu į pagrindinį Melnragės paplūdimį, Odesos promenados prieigose, pasigesta informacinio stendo, kuris buvo įrengtas vos prieš pusketvirtų metų. Paaiškėjo, jog lenta buvo nuimta atnaujinimui. ...

    3
  • „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos
    „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos

    Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus. ...

Daugiau straipsnių