Pereiti į pagrindinį turinį

Ties Karkle gelbėtojų nebus

2016-05-17 11:42

Klaipėdiečiai bei svečiai, pamėgę laukinius Karklės paplūdimius, ir šiemet negalės jūroje maudytis saugiai. Priešingai nei planuota, čia dar nebudės pajūrio gelbėtojų komandos, nors kažkokių pliažų infrastruktūros elementų šitame pakrantės ruože šią vasarą ir turėtų atsirasti.

Teigiama, kad šiemet nebus spėta ties Karklės kaimeliu įrengti 2 km ilgio paplūdimio su visa būtina infrastruktūra ir skęstančiųjų gelbėjimo postu.
Teigiama, kad šiemet nebus spėta ties Karklės kaimeliu įrengti 2 km ilgio paplūdimio su visa būtina infrastruktūra ir skęstančiųjų gelbėjimo postu. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Apie laukinio Karklės paplūdimio įrengimo planus Klaipėdos rajono valdžia gyrėsi dar pernai. Tai būtų buvęs pirmas ir vienintelis šio rajono administruojamas civilizuotas pliažas. Apie jo būtinybę kalbėta beveik nuo nepriklausomybės pradžios.

Vietos politikai turėjo vilčių, kad nauja poilsio oazė taps konkurente Melnragės, Girulių ir Palangos paplūdimiams dar šiais metais. Tačiau ir šiemet laukiniai Karklės paplūdimiai netaps saugesni poilsiautojams, nes šią vasarą skęstančiųjų gelbėjimo postas čia įkurdintas nebus.

Tiesa, ketinama pastatyti persirengimo kabinų, suoliukų, biotualetų, šiukšliadėžių. Taip pat planuojama paplūdimyje įrengti gėlo vandens stotelių. Kalbėta ir apie prižiūrėtoją, kuris tvarkys pliažą, ir apie ketinimus atnaujinti bei sutvarkyti takus bei medinius laiptus, vedančius į pajūrį.

"Šiemet įrengsime ne patį paplūdimį, o visus priklausinius. Šitam reikalui numatyta 10 tūkst. eurų. Pradedame bandyti civilizuoti pajūrį. Viską darome, kad padarytume, ir bus padaryta šiam sezonui. Bet gelbėtojų šiemet dar nebus", – tikino Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas.

Kitaip tariant, šią vasarą besimaudantieji jūroje ties Karkle turėtų patys pasirūpinti savo saugiu poilsiu paplūdimyje, mat rajono valdžia šiemet ten įrengs tik persirengimo kabinų, pastatys suoliukų ir šiukšliadėžių, gal dar – biotualetų. Pasirūpinti gelbėtojų posto atsiradimu ir gelbėtojų komandomis esą nebuvo nei laiko, nei pinigų. Tad, jei prireiks, pagalbos ranką pusiau civilizuotų Karklės paplūdimių poilsiautojams ir šią vasarą mėgins ištiesti Girulių ir Palangos gelbėtojai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų