Pereiti į pagrindinį turinį

Tikintieji kovojo dėl pėsčiųjų perėjos

2009-07-10 10:39
Argumentas: įrengti pėsčiųjų perėją per Smiltelės gatvę ties paradinėmis Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios durimis atsisakyta dėl pernelyg intensyvaus eismo.
Argumentas: įrengti pėsčiųjų perėją per Smiltelės gatvę ties paradinėmis Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios durimis atsisakyta dėl pernelyg intensyvaus eismo. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Gyventojų prašymams mieste įrengti daugiau pėsčiųjų perėjų Saugaus eismo komisijos nariai liko kurti.

Norą saugiai grįžti namo iš bažnyčios išreiškė pietinės miesto dalies tikintieji. Jie prašė įrengti pėsčiųjų perėją per Smiltelės gatvę ties Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios paradinėmis durimis. Gyventojai jau anksčiau buvo kreipęsi į Miesto ūkio komitetą. Jie pristatė surinktų keliasdešimties tikinčiųjų parašų, patvirtinančių, jog tokia perėja jiems yra būtina.

"Ji mums labai reikalinga, nes dabar žmonės, išėję iš bažnyčios, puola per gatvę ir tikrai gali įvykti kokia nelaimė", – teigė gyventojai.

Daugelis jų yra pensininkai, todėl tikino, kad jiems sunku nueiti iki perėjų, esančių už kelių šimtų metrų nuo bažnyčios.

Tačiau vakar šį prašymą nagrinėjusi Saugaus eismo komisija gyventojų argumentų neišgirdo. Rasta neva svarių priežasčių prašymui nepritarti – esą Smiltelės gatvė yra magistralinė, todėl joje negalima labai trikdyti eismo. Be to, tarp arčiausiai bažnyčios esančių perėjų – prie Smiltelės gatvės ir Taikos prospekto bei Smiltelės ir Vingio gatvių sankryžų – yra vos 330 metrų.

"Ta perėja būtų tik sekmadieninė. Todėl žmonėms reikia motyvuotai atsakyti, kad jos nereikia įrengti tik dėl pačių gyventojų saugumo, nes netoliese yra reguliuojamos perėjos", – vieningai sutarė komisijos nariai.

Jie taip pat nepatenkino Baltijos prospekto gyventojų prašymo įrengti naują pėsčiųjų perėją šiame prospekte tarp Minijos gatvės ir Taikos prospekto. Žmonės prašė, kad perėja būtų įtengta taip, jog perėjus Baltijos prospektą patektum į prekybos centrą "Arena". Nors visai šalia yra požeminė pėsčiųjų perėja, tačiau gyventojai tikino, kad joje nesaugu.

Taip pat prašyta, kad įrengus perėją nuo 70 iki 50 kilometrų per valandą būtų sumažintas leistinas automobilių greitis Baltijos prospekto ruože nuo Minijos gatvės iki žiedinės sankryžos.

Komisija gyventojų prašymą atmetė todėl, kad yra numatyta žiedinės sankryžos rekonstrukcija, kurią atliekant Baltijos prospektas prieš šią sankryžą taps nuokalne, mat dalis jo bus "pakišta" po žiedu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų