Tilžės gatvės remontas užtruks?

Vairuotojams įkyrėjo Tilžės gatvėje jau antrus metus tebevykstantys darbai. Panašu, kad miesto valdžios ir rangovo versijos, kada bus užbaigta rekonstrukcija, skiriasi.

Tilžės gatvės dalies nuo geležinkelio pervažos iki žiedinės sankryžos su Šilutės plentu ir Mokyklos gatve rekonstrukcija startavo praėjusių metų pradžioje.

Šio ruožo atnaujinimą organizuoja Klaipėdos savivaldybė, darbus atlieka konkursą laimėjusi įmonė "Žemkasa".

Projekto vertė – 5,5 mln. eurų. Didžiąją dalį sumos – apie 2 mln. eurų skyrė ES, dar tiek pat – miestas.

Sutartyje numatyta, kad darbai vyks iki 2020-ųjų balandžio. Tačiau valdininkai tikisi, kad rekonstrukciją pavyks užbaigti jau artėjantį lapkritį.

"Darbai yra vykdomi ne pagal grafiką, todėl šis klausimas – dėmesio centre, apie jį žino ir meras. Iki lapkričio įmonė turi užbaigti rekonstrukciją", – vylėsi Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, laikinai einantis savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas Olegas Mariničius.

Antradienį savivaldybėje vyko pasitarimas dėl įmonės "Žemkasa" prašymo leisti jai sudaryti sutartį su papildomais subrangovais.

Projektu numatoma rekonstruoti gatvę, nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takus, įrengti apšvietimą, rekonstruoti inžinerinius tinklus, taip pat pertvarkyti žiedinę Mokyklos g. ir Šilutės pl. sankryžą į šviesoforinę.

Paklaustas, ar tikrai pavyks suspėti iki lapkričio, įmonės "Žemkasa" vadovas Evaldas Aukštuolis nebuvo toks tikras.

"Kiek savivaldybėje valdininkų, tiek ir nuomonių. Rangos sutartis pasirašyta iki kitų metų pavasario su galimybe pratęsti dar pusmečiui. Dabar ateis nauja valdžia, išklausysime jos norų ir pabandysime paderinti", – teigė pašnekovas.

Negalime užlipti "Hidrostatybai" ant galvos ir ten, kur jie dar nepaklojo vamzdžio, tiesti gatvės.

Esą kuo greičiau užbaigti rekonstrukciją suinteresuotos visos pusės, tačiau darbus vilkina nenumatytos aplinkybės.

"Turime vieną didelį stabdį – Šilutės plente tiesiami lietaus nuotekų kolektoriai, o tai trukdo mums dirbti. Šis terminų ir projektinių sprendimų nesuderinamumas ir yra didžiausia kliūtis. Visi pyksta, kodėl mes neskubame, kodėl nedirbame. Bet mes negalime užlipti "Hidrostatybai" ant galvos ir ten, kur jie dar nepaklojo vamzdžio, tiesti gatvės", – kalbėjo įmonės vadovas.

Dienraštis primena, kad prieš tai buvo rekonstruojama Tilžės gatvės dalis nuo geležinkelio pervažos iki Jakų žiedinės sankryžos.

Darbus šiame ruože organizavo Lietuvos automobilių kelių direkcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Statybininkų pr.

Statybininkų pr. portretas
Laukiame Statybininkų pr.tęsinio....

Kažką praleidau

Kažką praleidau portretas
Kam tos sankryžos kas 8-12 metų rekonstruojamos iš žiedinės į šviesaforinę ir atvirkščiai? Lyg nebėra daugiau gatvių, kurioms reikia tvarkymo, kad čia reiktų svarbų darbą imituot.

***

*** portretas
Apie darbo kultūrą čia dirbanti įmonė nėra girdėjusi, ko gero.Tilžės žiedo prieigose gatvės ir šaligatviai padengti tokiu pridžiūvusio purvo sluoksniu, kad nepamačius įsivaizduoti neįmanoma.Šiandien kažkoks įrenginys šlavė gatvę priešais Lidl'ą. Košmaras. Ne šlavė, o visas dulkes kėlė į orą. Kodėl miesto tvarkos prižiūrėtojai tokie abejingi?Gal persidirbę ir pervargę iš kabinetų nepajėgia išeiti?
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių