Tradicija tapęs konkursas Klaipėdoje: eglutes šiemet puoš tvariai

Dalyvauti tradicija tapusiame Kalėdų eglučių konkurse, vyksiančiame Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės bibliotekos Saulės kiemelyje, jau užsiregistravo 20 dalyvių. Tikimasi, kad norinčiųjų atsiras dar daugiau.

Registruoti savo kurtus medelius galima iki šiandien, lapkričio 15-osios. Pasak bibliotekos Kultūrų programos vadovės, renginio organizatorės Daivos Nakrošienės, įprastai į šį konkursą užsiregistruoja daugiau žmonių.

"Pirmadienio rytą tikrinome: buvo užregistruota 20 eglučių, bet dar gali registruotis. Įprastai būna daugiau, 30–35 eglutės, kažkuriais metais buvo ir 40. Sunku pasakyti, dėl ko dabar mažiau, gal dėl to, kad šiais metais reikia taupyti elektrą, o gal tai tiesiog – didesnis iššūkis", – svarstė pašnekovė.

Kaip pernai, taip ir šiemet bus siekiama eiti tvarumo keliu. Eglutes skatinama puošti gamtinėmis medžiagomis, o konkursui pasibaigus – jas susirinkti ir tinkamai išrūšiuoti.

"Šiemet taip pat darysime tvarų kiemelį. Organizuojame kūrybines dirbtuves, kviečiame įvairius menininkus, kad skatintų žmones būti tvarius savo šventėse. Tad visus kviečiame tvariai kurti savo eglutes, tai yra ir konkurso sąlygose", – teigė D.Nakrošienė.

Konkurso dalyvio atmintinėje nurodyta, kad statomos eglutės turi būti tvarios: nekenkti gamtai, tausoti išteklius. Taip pat jos turi turėti meninę arba edukacinę vertę.

Eglutes retkarčiais reikės aplankyti ir apžiūrėti, ar jos gerai laikosi.

Prašymas – naudoti alternatyvų apšvietimą, už kurį visiems bus skiriama papildomų balų.

Bendras eglučių apšvietimas bus įjungiamas kasdien nuo 17 iki 20 val., gruodžio 24, 25, 26 d. bus papildomas vakarinis apšvietimas ir ilgesnis kiemelio lankymo laikas.

Devintoji eglučių įžiebimo šventė I.Simonaitytės bibliotekos Saulės kiemelyje šiemet įvyks gruodžio 6 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik nevarykit

tik nevarykit portretas
tų šiukšlinių papuošimų. Atrodo apgailėtinai ir erzina
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių