Tradicinis bėgimas Klaipėdoje – jau sekmadienį: palaikys ir Ukrainą

Jau šį sekmadienį klaipėdiečiai dalyvaus tradicija tapusiame "Vilties bėgime", kuris šiemet vyks 15-ąjį kartą. Renginys startuos 9 val. Atgimimo aikštėje.

Skirs miesto gimtadieniui

Pasak brolio Benedikto, vieno iš renginio organizatorių, šie metai ypatingi, nes Klaipėda švenčia 770-ąjį įkūrimo gimtadienį.

"Švenčiančią Klaipėdą, savo gimtąjį miestą, vadinu Vilties spalvų miestu. Penkiolika metų mūsų kuriamos solidarumo tradicijos atveria vis naujas erdves padėti įvairias stigmas patyrusiems žmonėms kokybiškai gyventi nuspalvintoje viltyje. Čia tiek daug erdvės kūrybai ir toji erdvė yra klaipėdiečių širdys", – kalbėjo pašnekovas.

Palaikys ir Ukrainą

Pasak brolio, visų Vilties miesto renginių tikslas – solidarizuotis su sergančiaisiais onkologinėmis ligomis, skatinti sveiką gyvenimo būdą ir kviesti geros valios žmones paremti Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologijos centro veiklą.

Brolis Benediktas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Renginyje taip pat kviečiama palaikyti ir karo siaubiamą Ukrainą bei jos piliečius.

"Nepaisant besitęsiančio karo, gyvenimas turi tęstis. Prisimename tai, kas mus daro žmonėmis, – solidarizuojamės su ukrainiečiais, kovojančiais už taikų gyvenimą ir savo tėvynę, už mūsų laisvę ir viltį. Kviečiame bėgikus ir palaikančius žiūrovus pasipuošti Lietuvos ir Ukrainos valstybinių vėliavų spalvomis", – kvietė brolis Benediktas.

Penkiolika metų mūsų kuriamos solidarumo tradicijos atveria vis naujas erdves.

Keisis autobusų tvarkaraščiai

Dėl sekmadieninio bėgimo tądien mieste keisis eismas.

Viešoji įstaiga "Klaipėdos keleivinis transportas" nurodė, kad Senamiestyje ir Naujamiestyje viešasis transportas nevažiuos.

Šiaurės kryptimi eismas vyks per Mokyklos g. tiltą, pietų kryptimi – per Pilies tiltą. Taip važiuos 2A, 3, 4, 5, 6, 8, 14, 41 maršrutų autobusai bei maršrutiniai taksi M6 ir M8.

Kitaip važiuos 2 ir 17 maršrutų autobusai – nuo patvirtintos trasos į pietus jie Lietuvininkų aikštėje nusuks į Priestočio gatvę, per Mokyklos g. tiltą grįš į įprastą trasą, atgal važiuos tokiu pat maršrutu.

Nesikeis 9-ojo autobuso maršrutas, tačiau prašoma atkreipti dėmesį, jog autobusas, važiuodamas šiaurės kryptimi, nestos bėgimo trasoje esančiose stotelėse.

10-asis autobusas į Liepų gatvę važiuos Bangų gatve, Mokyklos gatvės tiltu, o važiuodamas pietų kryptimi į trasą Taikos prospekte grįš Mokyklos, Sausio 15-osios gatvėmis.

Į Autobusų stoties stotelę persikels 25 ir 26 maršrutai. Į įprastą trasą Liepų gatvėje šie autobusai grįš Priestočio gatve.

28-asis autobusas pietų kryptimi į trasą Taikos prospekte grįš Mokyklos, Sausio 15-osios gatvėmis, šiaurės kryptimi važiuos patvirtintu maršrutu.

Per renginį miesto centrą važiuojant iš pietų pasiekti bus patogiausia išlipus Turgaus arba Lietuvininkų aikštės stotelėse, važiuojant iš šiaurės – išlipus Senosios perkėlos arba Teatro stotelėse.

Renginiui pasibaigus, į įprastus maršrutus viešojo transporto autobusai grįš nuo 18 val.


Šiame straipsnyje: Vilties bėgimasbėgimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi čia ne valdininkai

taigi čia ne valdininkai portretas
o pranciškonys organizuoja. Jie pas mus visur jau seniai semia pienionsus..;D) Jiems užkardų nėra. Pasižiūrėkit kiek iš VVG gauna. Ten net finansuojamų teritorijų planas buvo pakeistas kad ,,šventieji"šimtus tūkstančių atsiriektų..:D)

pensininkė

pensininkė portretas
kodėl bėgioja užterštomis gatvėmis, ir visiems trukdo normalų sekmadienį. tegul bėga mišku juk ten puikūs dviračio takai o ir oras švaresnis juk nelyja jau koks pora mėn tai miestas pilnas taršos ot turi galvas valdininkai nuo savo buveinės toliau nesitraukia kad viską per langus matytų jau tie jų bėgimai senai atsibodo

tai čia

tai čia  portretas
toks testinis projektas iš kurio šventakupriams nubyra. Finansuojamas gi..
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių