Tragedijos Smiltynėje atgarsiai: šauktis pagalbos skęstančiai mamai ir broliui bėgo devynmetė

Visą šeštadienį Klaipėdos paplūdimių gelbėtojai ir jiems talkinantys policininkai vaikė poilsiautojus iš jūros. Deja, skaudžios nelaimės neišvengta. Pavakare didelės pajėgos Smiltynėje ėmėsi gelbėti tris vienu metu skęsti pradėjusius žmones. Skaudi nelaimė priverčia dar kartą suvokti, kad gelbėtojų nurodymai ir rekomendacijos duodamos ne veltui.

Kaip portale skelbta šeštadienį, po 17 val. gauta žinia, kad Smiltynėje, už paplūdimio ribos, ties Naująja perkėla, skęsta trys žmonės. Moteris, paauglė ir vaikinas dėl stipraus bangavimo ir traukos į jūrą negalėjo grįžti į krantą.

Apie 18 val. atskriejo žinia, kad devynerių mergaitė – gyva, tačiau tuo metu gelbėtojams banguotoje jūroje dar teko ieškoti moters ir jos sūnaus.

Pirmasis į krantą išneštas ir gaivinti imtas vaikinas. Moteris į sausumą ištempta jau be gyvybės ženklų, tačiau abu – mama ir sūnus – buvo ilgai gaivinami. 47-erių mamos ir jos 23 metų sūnaus išgelbėti nepavyko. Medikai konstatavo klaipėdiečių mirtį. Mergaitė vienu kartu neteko ir mamos, ir vyresniojo brolio.

Buvo įspėti

Norėtume, kad poilsiautojai labiau kreiptų dėmesį į mūsų patarimus, rekomendacijas ir nurodymus, tada nelaimių būtų galima išvengti.

Pasak paplūdimių gelbėtojų, dieną šią šeimą jie įspėjo nebristi į jūrą, bet vaikinas su šypsena veide patikino, kad jiems nieko blogo nenutiks. Žmonės maudėsi už oficialaus paplūdimio ribų, kur gelbėtojai nedirba.

Vėliau gelbėtojai pasakojo, kad jiems apie nelaimę pranešė devynmetė. Pasirodo, mama ir brolis pamatė, kad jūra ją neša į gylį ir išstūmė mergaitę į krantą. Išgelbėta ji suskubo kviesti pagalbą broliui ir mamai.

Kaip išvengti skaudžių nelaimių?

Kaip portalo žurnalistams sakė kalbėjo Klaipėdos gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki, sekmadienį situacija pajūrio paplūdimiuose visai kitokia. Plevėsuoja geltona vėliava, pučia šiaurys, tad bangos ritasi išilgai paplūdimių.

„Šiandien vaizdas pliažuose kitoks, maudytis kur kas saugiau, nebėra didelių bangų, bangavimas siekia 1 balą. Norėtume, kad poilsiautojai labiau kreiptų dėmesį į mūsų patarimus, rekomendacijas ir nurodymus, tada nelaimių būtų galima išvengti“, – teigė A. Siakki.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Šiandien skelbia aiškius patarimus kaip elgtis ir pirmiausia atpažinti srovių vietas. Tai labai pravartu sužinoti.

Australijai

Australijai portretas
O tikrai, kodėl pas mus nevažinėja ir nedalina baudų ..bilietų"? Kai dėtų per kišene tai iškart prapultų noras nesilaikyt taisyklių

Australija.

Australija. portretas
Pas mus ,jei pavojinga maudytis,visada iskelia veliavas,vazineja spec.gelbetojai po pakrantes ir skelbia,kad negalima maudytis...Zmones klauso,sedi,braidzioja,skaito,klausosi muzikos....bet NESIMAUDO..NEPLAUKIOJA.Pas mus visi laikosi ISTATYMU !!!! Toliau,yra aptvertas baseinas is vandenyno.. Bet ir tai ,buna pavojingos,dideles bangos,...bet zmones saugosi.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių