Tragikomiška situacija Klaipėdoje: socialinių darbuotojų pagalbos sulauks po 30 metų?

Socialinių darbuotojų pagalbos namuose šiuo metu reikia 119 senyvų ar neįgalių klaipėdiečių. Klaipėdos socialinės paramos centras paskaičiavo, kad paskutiniajam, esančiam šioje eilėje, laukti gali tekti per 30 metų. Esant tokiai tragikomiškai situacijai, centras prašo 24 papildomų darbuotojų etatų.

11 tūkst. ir 46 dienas, tai yra daugiau nei 30 metų, tiek dabar užtruktų laukti pagalbos namuose Klaipėdoje. Eilėje – 119 žmonių.

Ir tai dar ne pats blogiausias variantas, pernai ta laukimo eilėje trukmė pagalbos namuose paslaugai gauti siekė 34 su puse metų (arba 12 675 dienas). Tada laukiančiųjų eilę sudarė "tik" 100 asmenų.

Tokią statistiką uostamiesčio vadovams pateikė Klaipėdos socialinės paramos centro direktoriaus pavaduotoja socialiniams reikalams Eglė Buivydaitė, prašydama rasti teisinių ir finansinių galimybių skirti centrui papildomas 24 lankomosios priežiūros ir socialinio darbuotojo pareigybes.

Prašoma rasti ir lėšų šių darbuotojų darbo užmokesčiui, darbo vietoms įkurti, darbo rūbams, asmeninėms apsaugos priemonėms, transporto išlaidoms bei kitoms būtinoms prekėms ir paslaugoms įsigyti.

Situacija išties absurdiška, kai senyvas ar ligotas žmogus, kuriam būtinai reikalinga pagalba namuose, geriausiu atveju jos sulauks po kelių dešimtmečių.

Socialinės paramos centras tikina, kad pastaruoju metu Klaipėdoje, kaip ir visoje Lietuvoje, ypač ryškėja gyventojų senėjimo problema, todėl nuolat auga į namus ir kitų socialinių paslaugų poreikis.

"Pagyvenę ir neįgalūs asmenys, įrašyti į eilę pagalbos namuose paslaugoms, ne visuomet jų sulaukia, nes miršta: 2018 m. mirė penki, 2019 m. – 11, šiemet per 8 mėnesius – 16 žmonių. Centras dėl socialinių ir individualios priežiūros darbuotojų pareigybių trūkumo negali užtikrinti pagyvenusių asmenų ir asmenų su negalia teisės į jiems būtinas socialines paslaugas", – rašoma Socialinės paramos centro rašte Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Padėtis tikrai bloga

Padėtis tikrai bloga portretas
Paisdomėkite, kaip buvo nur-traukta VšĮ "ori senatvės" veikla po penkerių metų... Kodėl dirbti į Klaipėda atėjo visisškai neturintys patirties žmonės, kodėl laimi tie, kas rrealiai net neteikia slaugos paslaugų sunkiems, nevaikštabtiems ligoniamas. Eilėse gauti paslaugą reikėjo laukti visus metus. Ar tas meras susimąsto, : kas jį slaugys? Juk ne jaunuolis pats?

Gerai

Gerai portretas
Prieš keletą metų tikrieji liberalai stengėsi,kad kuo daugiau paslaugų atiduoti į rinką,o dabar liberalai nebeliberalizuoja rinkos.Tegu moka biudžetas , vėl didindamas savo biudžetines įstaigas...vau vau

Aš portretas
Kas čia taip skaičiuja tragiškai.Gėda.Bet paslaugų labai trūksta, o į rinka ateina nekontroliuojami su verso liudijimų dirbantys socialinių darbuotojų padėjejai.O su jais oi būna visko.Savivaldybė jų nekontroliuoja nes jie subrangovai
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių