Trečias kartas nemelavo – Biržos tiltą pavyko pakelti

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Biržos tiltą prižiūrintys darbininkai triumfavo – jiems pagaliau pavyko pakelti įrenginį.

„Viskas gerai, visos problemos išspręstos. Tiltas buvo pakeltas tiek, kiek reikėjo. Viskas sureguliuota ir dabar jį galėsime kelti bet kada“, - džiaugėsi Biržos tiltą prižiūrinčios bendrovės „Viadukas“ Klaipėdos filialo vadovas Arvydas Biesevičius.

Darbininkų bandymas Biržos tiltą dvi naktis buvo nesėkmingas – jis kilo vos 8 centimetrus.

Anot A.Biesevičiaus, buvo įvairių mechanizmų gedimų, juos reikėjo šalinti, todėl tilto kėlimo profilaktiniams bandymams ir prireikė naktų – tiek, kokį leidimą buvo davusi savivaldybė.

Pirmąjį tilto pakėlimo bandymą „Viadukas“ atliko nemokamai, o už antrąjį ir trečiąjį mokesčių mokėtojai turės sumokėti po 1,5 tūkst. litų.

Paklaustas, kiek kainuos tilto remontas, kad jį būtų galima bet kada pakelti, A.Biesevičius į neva smulkmenas nesileido. Tai esą bus aptarta atskirame susitikime su savivaldybės atstovais.

„Dabar tiltas veikia taip, kaip reikia. Jį kelsime tada, kai tik savivaldybė nurodys“, - teigė A.Biesevičius.

Kol kas numatoma, tiltas bus keliamas, kai į vietą po remonto grįš „Meridianas“.

Biržos tilto pakėlimo bandymų prireikė, nes buvo pakeistas Danės dugnu nutiestas elektros kabelis, kuriuo atitekančia energija „maitinami“ tilto pakėlimo įrenginiai, šviestuvai.

Po šių remonto darbų ir norima įsitikinti, ar kabeliu išties atiteka energija ir tilto pakėlimo mechanizmai veikia tinkamai.

Iš trijų dalių sudaryto 70 metrų kabelio ilgio pakeitimas mokesčių mokėtojams kainavo 45 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių