Pereiti į pagrindinį turinį

Per tris dienas – dviejų dėstytojų alga

2008-10-27 09:00
Per tris dienas – dviejų dėstytojų alga
Per tris dienas – dviejų dėstytojų alga / Darijos Vasiliauskienės nuotr.

Studentai lėšų universitetui rinkimo akciją, kuri buvo nutraukta jau savaitės viduryje, vadina pasisekusia – surinkta per du tūkstančius litų.

Vyriausybės sprendimas paskolinti Lietuvos universitetams 16,7 mln. litų nutraukė Klaipėdos universiteto studentų sąjungos (KUSS) organizuojamą lėšų rinkimo universitetui akciją.

KUSS prezidentė Eglė Juozapavičiūtė aiškino, jog paskelbus naują sprendimą kai kas nelabai suprato, kad tie pinigai – tik paskola.

"Žmonės nelabai supranta, ar Vyriausybė skolina tuos pinigus, ar atiduoda, ar juos ims universitetas, ar ne. Paskui mums sako: žinom, kad jūs gausit pinigų, o kodėl jūs dar ir iš mūsų imate? Pagalvojome, kad nesąžininga rinkti lėšas iš žmonių, kai yra galimybė gauti pinigų", – akcijos nutraukimo priežastis aiškino E.Juozapavičiūtė.

Tačiau tokį Vyriausybės sprendimą studentų atstovė vadino nelogišku ir nepriimtinu.
"Nesąmonė. Pirmiausia tai tik pusė sumos, kurios reikia, vadinasi, kažkas vis tiek pinigų negaus. Antra, tai tik skolinimas. Universitetai susirenka pinigus, atiduoda skolą, ir ką – vėl skoloje sėdi?" – retoriškai klausė E.Juozapavičiūtė.

Studentų atstovė abejojo, kad universitetas skolinsis iš valstybės.
Tačiau nutrauktą akciją vis dėlto laiko pavykusia: per tris dienas buvo surinkta daugiau nei 2200 litų. Už šią pinigų sumą galima išmokėti mėnesio algą dviem dėstytojams.
Nors žmonės reagavo įvairiai, mažai pasitaikė tokių, kurie studentus varydavo šalin. Daug praeivių nesismulkindavo ir aukodavo po 10 – 20 litų. Didžiausia vieno žmogaus paaukota pinigų suma buvo 50 litų.

Neišvengta ir kuriozų, mat žmonės ne tik pinigų, bet ir maisto produktų studentams aukodavo: nupirkdavo bananų, šokolado, bandelių.

Buvo surinkta ir nemažai užsienio valiutos. Aukų dėžutėse su litais skambėdavo ir eurai, latai. Studentai juokavo, jog didžiausia paaukota suma – pusantro šimto rublių.
Šią savaitę studentai pinigus perves į universiteto sąskaitą.

Netaupė: kai kurie klaipėdiečiai nepašykštėdavo studentams ištraukti ir dešimtinių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų