Tuoktis – ant Naujųjų slenksčio

Paskutinę 2016-ųjų dieną uostamiesčio Santuokos rūmuose prisiekti vienas kitam amžiną meilę panoro devynios poros. Teigiama, kad ceremonijai ši data – ne itin populiari.

"Norinčiųjų tikrai nėra labai daug. Buvome pasiruošę sutuokti daugiau. Štai užvakar, trečiadienį, amžiną meilę prisiekė daugiau porų. Tradiciškai gausesnis santuokų skaičius būna šeštadieniais", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus vedėja Gražina Misevičienė.

Pasak jos, žmonės paskutinę metų dieną mainyti žiedų nesiveržia, nes veikiausiai nenori suplakti dviejų progų į vieną.

Žinoma, yra ir tokių, kurie šmaikštauja, jog, tuokiantis šią dieną, bus lengviau prisiminti santuokos metines.

"Praėjusiais metais, kad galėtų susituokti visi norintieji, specialiai registravome santuokas paskutinę metų dieną. Gal žiedus sumainė ir daugiau porų, bet antplūdžio nebuvo. Šiemet paskutinė metų diena sutapo su santuokų registravimo diena", – komentavo vedėja.

G.Misevičienė atkreipė dėmesį, kad dažniau žmonės tuoktis nori tą dieną, kai pradėjo draugauti. Kitus žavi datos, kai sutampa metų, mėnesio, dienos skaičiai.

"Tačiau ir minėtais atvejais antplūdžio nebūna. Vieni tvirtina, kad tokią datą pasirinko, nes astrologai sako, jog tai tinkama diena santuokai, kiti – kad bus lengviau prisiminti metines. Kiek žmonių, tiek nuomonių", – pabrėžė vedėja.

Paklausta, ar nesulaukė iš porų prašymų sutuokti vidurnaktį, pasitinkant Naujuosius, G.Misevičienė atsakė: "Tokio dalyko per mano darbo praktiką nebuvo. Tačiau esame sulaukę prašymų sutuokti po mūsų darbo valandų ar nedarbo dienomis. Gražiai paaiškiname, kad tuo laiku nedirbame ir santuokos neregistruojamos. Žmonės supranta."

Anot vedėjos, santuokas registruojantys specialistai yra valstybės tarnautojai. Jie dirba pagal Vyriausybės patvirtintą tvarką, yra nustatytos valandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Idomu,koks merginos vidus,pamacius tokius nagus,net purto...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių