Turgaus aikštė sulauks atnaujinimo

Uostamiestyje nepamiršti planai rekonstruoti Turgaus aikštę ir jos prieigas. Šiuo metu dar tik svarstoma, kaip erdvė galėtų pasikeisti. Rasti projektuotojus ir imtis teritorijos projektavimo ketinama jau šiemet.

Šią savaitę Klaipėdos savivaldybės administracijoje aptarta, kokį kelią vertėtų pasirinkti, rengiantis aikštės sutvarkymo projektui.

Klaipėdos savivaldybės specialistai apsisprendė, jog Turgaus aikštės su prieigomis sutvarkymo techninis projektas bus perkamas skelbiant projekto (architektūrinį) konkursą.

Nuo atviro pirkimo konkurso šis būdas skiriasi tuo, kad dalyviams yra numatomas prizinis fondas, jų darbai eksponuojami viešai, o išrinkus geriausiuosius su jų autoriais deramasi dėl projekto parengimo.

Geriausių darbų autoriams ketinama skirti ir pinigines premijas.

Viliamasi, kad ši galimybė paskatins idėjų turinčius architektus aktyviau dalyvauti konkurse.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė pastebėjo, kad planai atnaujinti Turgaus aikštę ir jos prieigas yra įtraukti į Integruotos teritorijos vystymo programą.

Įgyvendinant šioje programoje numatomus darbus bus naudojamasi ES lėšomis.

Atnaujinant aikštę ir jos prieigas, teritorija bus pritaikoma verslo, turizmo ir bendruomenės poreikiams.

Šiuo metu dar analizuojama, kaip aikštė turėtų pasikeisti, kas joje turėtų atsirasti.

"Kol kas daug konkretumo nėra, tiesiog pradėjome keliauti šio projekto įgyvendinimo link, deriname žingsnius, kad rastume geriausią būdą, kuris duotų ir rezultatų, ir išsitektų laike", – situaciją apibendrino E.Jurkevičienė.

Tikimasi aikštės sutvarkymo projektuotojus išrinkti ir projektavimo darbus pradėti šiemet.

Turgaus aikštę su prieigomis numatoma sutvarkyti per 2020–2021 m. Preliminari projekto vertė be prizinio fondo – beveik 2,3 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Memellander

Memellander portretas
Turgui grąžinkime istorinį pavadinimą - Friedricho turgus , atverkime autentišką akmenų grindinį iš po asfalto , taip pat reikia restauruoti senuosius istorinius pastatus šalia turgaus .Tai būtu patraukli senamiesčio vieta .

Dalia

Dalia portretas
Bijau, kad to turgaus nebeliks. Ar atsisakyta idėjos turgaus prieigose pristatyti daugiaaukščių?

dk

dk portretas
Pirmiausia reikia normalaus turgaus senamiestyje o ne to "barachlyno". Visur pasaulyje turgus yra traukos objektas, ten net galima pavalgyti, maloniai praleisti laika. Man patinka Ispanijoje "gastro turgus" Taip pat ir Prancuzijoj. Kodel nepadarius sito Klaipedoje???? Tam reikia pastatyti nauja, grazia hale, o sita prismirdusia sovietine seniena tiesiog nugriauti. Pasidairykit po pasauli pries pradedami "rekonstrukcija"!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių