Turistų srautas atgaivino Teatro aikštę

Ketvirtadienio rytą atplaukęs įspūdingo dydžio kruizinis laivas „Costa Pacifica“ į Teatro aikštę pažėrė ne tik pulką atvykusių turistų, bet ir keliasdešimt vietinių prekeivių.

Kaziuko mugę primenantys prekystaliai, tvarkingai išdėlioti aikštėje, praeinančius užsieniečius kvietė įsigyti gintaro gaminių, medinių šaukštų, megztų drabužių, rankomis gamintų lėlių bei kito grožio.

„Reikia naudotis šia proga, juk tiek daug turistų užsuka ne kasdien“, – kalbėjo prekeivė Sigita, nurodydama, jog atplaukus mažesniems laivams čia stovėti lieka vos keli gintarų prekeiviai.

Pasak pašnekovės, net didžiausiais išlaidautojais tituluojami užsieniečiai aklai neperka. Įdėmiai nužvelgdami kainas, pastarieji suvenyrus renkasi ne tik pagal poreikį, bet ir pagal galimybes.

Vasaros savaitgaliais žmones karietomis vėžinanti įmonė taip pat nepraleido galimybės pasipelnyti. „Savaitgaliais darbo turime gerokai mažiau, nei atvykus tokiam būriui turistų“, – tikino vadeliotoja Aneta.

Keliasdešimt litų kainuojantis pasivažinėjimas, pasak jos, užsieniečių itin mėgstamas. Vos įlipę į karietą pastarieji tuoj ima mojuoti aplinkiniams, ką jau kalbėti apie plačių šypsenų dalijimą.

Be šių pramogų, gyventojai ir miesto svečiai turėjo progą pasiklausyti vietinio ansamblio dainų.

Šį sezoną „Costa Pacifica“ uostamiestyje pasirodė 5-ąjį kartą.

Iki 18 val. mūsų krantuose stovėsiantis 290 metrų laineris atplukdė beveik 3,5 tūkst. turistų. Daugiau nei puse jų – Vokietijos piliečiai.

Šių metų rugsėjo 1-ąją numatytas paskutinysis šio laivo apsilankymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pavydžiu

pavydžiu portretas
Man gražu kai užsieniečiai jau pagyvenusios poros eina susikibę už rankų. Pas mus tai vyras bėga pirmas, o už jo žmona su tašėm.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių