Pereiti į pagrindinį turinį

Turtą išparduos už 2 mln. litų

2010-02-05 05:00
Turtą išparduos už 2 mln. litų
Turtą išparduos už 2 mln. litų / D.Vasiliauskienės nuotr.

Pardavusi viešąjį tualetą, kelias patalpas ir apleistus pastatus uostamiesčio savivaldybė šiemet miesto biudžetą turėtų papildyti beveik dviem milijonais litų.

Savivaldybė šiais metais tikisi parduoti aštuonis objektus. Jau pirmadienį turėtų vykti trys aukcionai.

Laukiama pirkėjų, norinčių įsigyti J.Janonio g. 17 esantį pastatą, kuriame anksčiau veikė advokatų kontora. Taip pat bus skelbiamas aukcionas parduoti Šilutės plente 48B, greta Ledo arenos esantį administracinį pastatą.

Savivaldybė pirmadienį taip pat tikisi parduoti ir 24,8 proc. bendrovės "Klaipėdos Viktorija", kuriai priklauso buvusio "Viktorijos" viešbučio pastatas, akcijų. Jos bandomos parduoti jau šeštą kartą.

Šiais metais savivaldybė norėtų gauti pinigų už Šaulių gatvėje esantį apleistą viešąjį tualetą, K.Donelaičio gatvėje 12A esantį buvusios skalbyklos pastatą.

Numatyta parduoti ir Joniškės gatvėje 30A pastate esančias gyvenamąsias patalpas, kurių būklė – ne itin gera.

Iš Sukilėlių gatvėje 16 esančių patalpų ketinama iškelti uostamiesčio daugiavaikių šeimų bendriją ir jas privatizuoti.

Už visus parduotus objektus norima gauti 1 mln. 925 tūkst. litų.

"Aišku, kad gali būti pasvarstymų, jog sunkmečiu aukcionų organizuoti nereikia, nes kainos yra kritusios. Tačiau reikia įplaukų į miesto biudžetą. Be to, tuos pastatus reikia išlaikyti, o tai taip pat kainuoja. Žinoma, tikėtis, kad parduosime daug objektų galbūt ir neverta", – neslėpė Turto ir privatizavimo skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė.

Jos svarstymus patvirtina praėjusių metų skaičiai. Pernai buvo skelbiama 18 aukcionų, tačiau įvyko tik du, o kituose nesulaukta nė vieno pirkėjo.

Savivaldybei praėjusiais metais pavyko parduoti Vingio g. 14 ir Laukų g. 16 esančias patalpas. Už pirmąsias gauta 150 tūkst., o už antrąsias – 18 tūkst. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų