Pereiti į pagrindinį turinį

Turto bankas parduos ir laivą, ir keturis pastatus Smiltynėje

2022-01-25 16:00

Valstybės įmonė Turto bankas parduoti ketina net keturis statinius Smiltynėje – tarp jų apgriuvusį buvusios pirties pastatą, tipinę Pamario krašto sodybą primenantį buvusį muziejaus filialą, taip pat du sandėlius, kurių vienas panašus į dviejų aukštų vilą su mansarda. Aukcione atsidūrė ir mokslinių tyrimų laivas "Puta".

Aukcione bus parduodama buvusi pirtis, esanti netoli jachtklubo Smiltynėje, ir vilą primenantis buvusio muziejaus pastatas Smiltynės g. 9, taip pat dviejų aukštų su mansarda statinys Smiltynės g. 18, įvardijamas sandėliu. Aukcione bus parduodama buvusi pirtis, esanti netoli jachtklubo Smiltynėje, ir vilą primenantis buvusio muziejaus pastatas Smiltynės g. 9, taip pat dviejų aukštų su mansarda statinys Smiltynės g. 18, įvardijamas sandėliu. Aukcione bus parduodama buvusi pirtis, esanti netoli jachtklubo Smiltynėje, ir vilą primenantis buvusio muziejaus pastatas Smiltynės g. 9, taip pat dviejų aukštų su mansarda statinys Smiltynės g. 18, įvardijamas sandėliu. Aukcione bus parduodama buvusi pirtis, esanti netoli jachtklubo Smiltynėje, ir vilą primenantis buvusio muziejaus pastatas Smiltynės g. 9, taip pat dviejų aukštų su mansarda statinys Smiltynės g. 18, įvardijamas sandėliu. Aukcione bus parduodama buvusi pirtis, esanti netoli jachtklubo Smiltynėje, ir vilą primenantis buvusio muziejaus pastatas Smiltynės g. 9, taip pat dviejų aukštų su mansarda statinys Smiltynės g. 18, įvardijamas sandėliu.

"Puta" – be variklio

Kitą pirmadienį, sausio 31-ąją, Turto bankas aukcione mėgins parduoti kadaise buvusį mokslinių tyrimų laivą "Puta", tiksliau jo kiautą, nes laivas yra be variklio, navigacijos, radijo ir kitos įrangos.

1971 m.  Švedijoje pagamintos "Putos" pradinė kaina – 900 eurų.

Laivo ilgis – 10 m, plotis – 3,1 m, borto aukštis – 1,46 m.

"Laivui nėra taikoma garantinė priežiūra. Laivas neturi galiojančio Saugaus plaukiojimo liudijimo bei leidimo plaukioti su Lietuvos valstybės vėliava. Parduodamas turtas aukciono laimėtojo nuosavybėn perleidžiamas esamos fizinės ir funkcinės būklės", – rašoma Turto banko skelbime.

Kiautas: 50 metų senumo laivelį "Puta" Turto bankas parduos be variklio, radijo, navigacijos ir kitos įrangos. Turto banko archyvo nuotr.

Laivo pardavėjas dar priduria, kad neteiks laivo pirkėjui "jokių pareiškimų ir garantijų dėl laivo ir laivo įrangos faktinės būklės ir techninio statuso, jų tinkamumo naudoti tam tikrai paskirčiai, laivo atitikties laivo matavimo ir laivo klasės nustatymo dokumentams".

Taip pat pardavėjas, tai yra Turto bankas, neįsipareigoja atlikti laivo ir laivo įrangos techninės apžiūros ir negarantuoja laivo ir jo įrenginių techninės būklės atitikties Lietuvos teisės aktuose nustatytiems reikalavimams ar laivui išduotiems konvenciniams dokumentams.

Turtas yra Klaipėdos miesto dalyje, esančioje Kuršių nerijoje, Smiltynėje, Smiltynės gatvėje – prie pat Kuršių marių.

Aukcione atsidūrė pirtis

Po mėnesio, vasario 28-ąją, planuojamas dar vienas aukcionas, kuriame Turto bankas mėgins parduoti 42 kv. m ploto statinį Smiltynės g. 21A.

Pradinė pardavimo kaina – 26,1 tūkst. eurų. Tai buvęs pirties pastatas Smiltynėje.

"Turtas yra Klaipėdos miesto dalyje, esančioje Kuršių nerijoje, Smiltynėje, Smiltynės gatvėje – prie pat Kuršių marių. Vieta rami, aplinkui keletas poilsio ir gyvenamosios paskirties pastatų, pušynai, marios. Netoliese yra Smiltynės jachtklubas. Į šiaurę nuo Smiltynės, Kopgalyje, yra Lietuvos jūrų muziejus ir delfinariumas", – rašoma Turto banko skelbime.

Pirties pastatas yra plytų mūro, konstrukcija – šlaitinė, danga – čerpės.

Teigiama, kad statinio būklė patenkinama.

"Turto bankas neįsipareigoja nustatyti aktualios nekilnojamojo turto kadastro duomenų būklės. Turto bankas neįsipareigoja iškraustyti jame esančių daiktų. Parduodamas statinys yra valstybinėje žemėje. Išduotas Nacionalinės žemės tarnybos Klaipėdos miesto ir Neringos skyriaus sutikimas perleisti statinį, esantį valstybinėje žemėje", – rašoma pardavimų skelbime.

Sandėlis ar vila?

Turto banko planuose yra ir dar trijų statinių Smiltynėje pardavimas.

Smiltynės g. 9 yra namas, primenantis tipinę Pamario krašto sodybą. Pastate kurį laiką veikė Kuršių nerijos augmenijos muziejus.

Dabar muziejaus čia nėra, 209 kv. m pastatas priklauso Turto bankui, patalpas planuojama parduoti, bet jo aukciono data dar nenumatyta.

Ketinama parduoti ir dar vieną statinį Smiltynės g. 18.

Medinis, dviejų aukštų su mansarda pastatas, kurio plotas yra 164 kv. m, Turto banko kažkodėl yra įvardytas įstaiga arba sandėliu.

Aukcione turėtų atsidurti ir labiau į sandėlį panašus statinys Smiltynės g. 24.

Turto bankui čia priklauso tik trečdalis šio pastato, tai yra beveik 34 kv. m plotas.

1965 m. pabaigoje statyto sandėlio dalies konkreti aukciono data taip pat kol kas dar nenumatyta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų