Pereiti į pagrindinį turinį

Turto vertintoją teismas išteisino (prokuroras nuosprendį skųs)

2013-06-05 15:00
Turto vertintoją teismas išteisino (prokuroras nuosprendį skųs)
Turto vertintoją teismas išteisino (prokuroras nuosprendį skųs) / Vytauto Liaudanskio nuotr.

45 metų turto vertintoja Virginija Vainorienė vakar Klaipėdos apygardos teisme išgirdo išteisinamąjį nuosprendį. Kaltintai kyšininkavimu, dokumentų klastojimu bei neteisingos buhalterijos vedimu moteriai tai ne paskutinis teismo posėdis, nes prokuroras neabejodamas teigė, jog šį sprendimą apskųs.

2009 m. V.Vainorienė vienos bendrovės prašymu įvertino porą šiai priklausančių žemės sklypų. Vertinime buvo pažymėta, kad vienas sklypas ribojasi su Kuršių mariomis, o kitas yra šalia jų.

Pasak kaltinimo, tokia aplinkybė leido dukart padidinti žemės vertę. 2009-aisiais bendrovei to reikėjo užsitikrinant didesnę banko paskolą. Iš tiesų, vienas sklypų nesiribojo, o kitas nebuvo šalia marių.

Už šį skubų darbą vertintoja gavo 5 tūkst. litų, kurie nebuvo pervesti į V.Vainorienės įmonės sąskaitą, o sumokėti grynais.

Pareigūnai tai įvertino kaip kyšį, nes paprastai už tokį darbą mokama nuo 400 iki 700 litų.

Pareigūnai apie šią istoriją sužinojo klausydamiesi vienos nekilnojamojo turto agentūros vadovės pokalbių telefonu. Moteris buvo sekama, nes buvo įtariamoji kitoje byloje, susijusioje su vienos uostamiesčio ligoninės darbuotojos neteisėta veikla.

Būtent ji tarpininkavo tarp žemės savininkų ir V.Vainorienės, o byloje tapo liudytoja ir nuo atsakomybės, kaip kyšio davėja, buvo atleista. Kodėl ši moteris nenorėjo mokėti pinigų už vertinimą į V.Vainorienės sąskaitą, liko neaišku.

Pokalbių tarp šių dviejų moterų metu apie tai, kad 5 tūkst. litų yra neteisėtas atlygis, neužsiminta. Teismo manymu, kiek už atliktą darbą imti pinigų yra užsakovo ir darbą atlikusio asmens susitarimo reikalas.

Kaltinimą palaikęs prokuroras Vitalijus Gulenkovas yra tikras, kad turto vertintoja paėmė kyšį, suklastojo dokumentus ir apgaulingai vedė buhalteriją. Jis prašė teismą anksčiau neteistai moteriai skirti laisvės atėmimo bausmę.

Kaltinamoji nepripažino kaltinimų ir gynėsi nuo jų.

Teismo įsitikinimu, V.Vainorienė nepadarė nieko, ką būtų galima vertinti kaip nusikaltimą ir ją išteisino.

Prokuroras neabejodamas teigė, kad šį sprendimą apskųs ir toliau sieks apkaltinamojo nuosprendžio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų